Klíma: Nové předsednictvo dodá straně impuls k dvouciferným výsledkům

28. 11. 2017

TOP 09 má po víkendu nové vedení. V předsednictvu strany má naše jihočeská organizace svého místopředsedu Pavla Klímu a ve výkonném výboru předsedu Tomáše Bouzka.

Europoslanec Jiří Pospíšil se po víkendovém volebním sněmu stal novým předsedou TOP 09 s velmi silným mandátem, v tajné volbě ho podpořilo 147 ze 177 přítomných delegátů. V roli místopředsedů mu budou sekundovat poslankyně Markéta Pekarová Adamová coby 1. místopředsedkyně, senátor Tomáš Czernin, někdejší poslanci Marek ŽeníšekMichal Kučera a krajský radní Jan Vitula.

„Spoléhám na to, že Jiří Pospíšil dá silou své osobnosti straně nový impulz, vlije do žil členům našich regionálních základen tolik potřebnou energii a předsednictvo v novém složení najde cestu k dvouciferným výsledkům v nadcházejících komunálních a evropských volbách,“ přeje si náš krajský místopředseda Pavel Klíma. Toho zvolil sněm na post člena předsednictva.

Letos jsem vedl jihočeskou kandidátku do sněmovny. Jsem rád, že jsme do sněmovny jako Jihočeši poslali nezávislého kandidáta, profesora Františka Váchu. Je to důkaz toho, že je třeba otevírat i nadále kandidátky TOP 09 kvalitním nestraníkům. I díky tomuto otevřenému přístupu jsme po Praze a Středočeském kraji uhráli pro TOP 09 třetí nejlepší výsledek,“ připomněl jeden z receptů na úspěch v komunálních a evropských volbách Pavel Klíma. Tím dalším je i spolupráce s mladými lidmi v TOP týmu, kteří odvedli pro jihočeskou TOP 09 ve volební kampani kus práce. A v neposlední řadě je to i pevná programová ukotvenost a zodpovědná politika. „Neuhněme především ze zodpovědné proevropské politiky. Lidé oceňují naše pevné postoje. Již zde padly údaje o množství nových přihlášek, já jen dodám, že jen v mém okrese Tábor jich od voleb přišlo osm a lidé zdůvodňují svoji přihlášku právě jasnými nepopulistickými názory TOP 09,“ dodává Pavel Klíma.

Petra Šebestíková

krajská manažerka TOP 09

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme