Kendeho vila se otevřela veřejnosti

23. 5. 2024
Město České Budějovice, které vlastní unikátní historickou stavbu - Kendeho vilu se zahradou v Otakarově ulici, celý objekt vypůjčilo Paměti národa Jižní Čechy. Dalo tím prostor k pořádání nejrůznějších akcí, prohlídek a vzdělávacích programů. O návštěvy v Kendeho vile je enormní zájem. Všechny dosud zveřejněné prohlídky jsou sice nyní vyprodány, ale Paměť národa Jižní Čechy již teď připravuje řadu dalších. Doporučujeme sledovat profil Kendeho vila, kde jsou všechny informace pravidelně aktualizovány.
Náměstek primátorky Tomáš Bouzek (TOP 09) vítá tuto skutečnost už proto, že jeho samotného historie města zajímá a každé uvedení památky v život mu dělá radost.
‚‚Členové Kendeho rodiny skončili v koncentračních táborech. Holokaust přežil pouze nejstarší syn Rudolf, profesí hudební skladatel. Vilu zabrali nacisté, kteří si tu zřídili sídlo bezpečnostní služby Sicherheitspolizei SD. Během Protektorátu Čechy a Morava tu sídlila německá kriminální policie, jež ve sklepení domu zřídila tři vazební cely," prozrazuje Tomáš Bouzek.

Eva Marečková

Osobnosti: Tomáš Bouzek