Jiřího Pospíšila navštívil v Bruselu jihočeský TOPtým

7. 12. 2017

Brusel. Město, které tak často slýcháte ve zprávách v souvislosti se všemi těmi zákazy. Brusel nám zakázal hranolky, výkonné vysavače, pomazánkové máslo… Je to opravdu město, ze kterého na nás prší jen samé zákazy? Nebo je to „jen“ cíleně vytvářený obraz českých médií. O tom jsme se přijeli přesvědčit na vlastní oči s mnoha členy TOP týmu z celé České republiky.

Do hlavního města Belgie jsme se dostali díky pozvání frakce EPP, do které patří i TOP 09. Na starost si nás vzal předseda TOP 09 a europoslanec Jiří Pospíšil, který nás provedl rozsáhlým objektem Evropského parlamentu, seznámil nás s prací europoslance a osvětlil nám, jak vzniká nejeden „euromýtus“. Problémem je podle něj neznalost prostředí a mnohdy i jazyka. Zatímco médiím chybí stálý zástupce v Bruselu, který by kontinuálně sledoval práci evropských institucí a mohl si udělat objektivní obrázek (pak by jen těžko Blesk mohl napsat o zákazu hranolek), vládním představitelům zase neznalost cizí řeči brání vytvořit si potřebné kontakty a spojence pro své návrhy. Pak to končí třeba boxováním se o kvóty.

Součástí byla mimo jiné i návštěva interaktivního vzdělávacího centra Parlamentarium, kde byl zábavným způsobem zobrazen vývoj evropské integrace, ale i to, jak ovlivňuje EU náš každodenní život.

Po ukončení plánovaného programu jsme se společně s Jiřím Pospíšilem vydali do města Brugy, kde jsme vedli už jen neformální, ale o to přínosnější konverzaci.

Radek Svoboda

Člen TOP 09 České Budějovice a jihočeského TOPtýmu

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme