× Pohněme s tím. Společně!

Jihočeskou TOP 09 povede staronové vedení

26. 6. 2017

Jihočeská TOP 09 má po víkendu staronové vedení. Delegáti krajského sněmu zvolili za předsedu Tomáše Bouzka a místopředsedy nadále budou Pavel Klíma a Josef Knot. Jejich nejdůležitějším úkolem pro příští měsíce je co nejlépe uspět v podzimních volbách do Poslanecké sněmovny, kde v čele krajské volební listině figurují všichni tři jako kandidáti vedeni lídrem Pavlem Klímou.

Po čtyřletém mandátu dali delegáti regionálních organizací důvěru znovu Tomáši Bouzkovi. „Jihočeské topce se stabilně daří a vyhýbají se jí turbulence. Proto se dívám i do budoucího funkčního období s optimismem a jsem přesvědčen, že i tentokrát dokážeme přesvědčit voliče o své zásadách, kterých se držíme,“ uvedl českobudějovický a krajský zastupitel Tomáš Bouzek.

Staronový místopředseda Pavel Klíma zároveň povede krajskou kandidátku TOP 09 do říjnových parlamentních voleb. „Jsem rád, že náš osvědčený tým, který přivedl naši stranu k úspěchu ve volbách do krajského zastupitelstva, zúročí nabyté zkušenosti i v kampani před volbami do Poslanecké sněmovny,“ říká lídr krajské kandidátky Pavel Klíma.

Všichni tři zvolení představitelé jsou zároveň krajskými zastupiteli. Josef Knot je dokonce vicehejtmanem. „Po rozpadu krajské koalice jsme dostali férovou nabídku od ČSSD. Ta přistoupila na naše podmínky. Tu poslední se podařilo splnit na posledním krajském zastupitelstvu, které schválilo změnu odměňování členů dozorčích orgánů krajských nemocnic, čímž kraj ušetří 24 miliónů korun. Nyní už můžeme naplno pracovat na realizaci našeho programu,“ doplnil Josef Knot.

Petra Šebestíková

Krajská manažerka TOP 09