× Pohněme s tím. Společně!

Co vás trápí chceme slyšet přímo od vás

20. 7. 2018

Co trápí občany našich jihočeských měst a obcí vyrazili naši kandidáti do podzimních komunálních voleb zjišťovat přímo k vám domů. V Táboře i Českém Krumlově navíc místní členové TOP 09 door to door kampaň doplnili o elektronický dotazník.

„Byla to příjemná setkání, která přinesla nové podněty. V Suchém Vrbném například občany trápí dopravní linka MHD, která teď vede Vodní ulicí a majitelé domů si stěžují na praskání zdí,“ shrnuje červnovou kampaň ve vilkové části Českých Budějovic předseda TOP 09 Jihočeský kraj a lídr českobudějovické kandidátky Tomáš Bouzek.

Už od května se prostřednictvím dotazníků obrací na občany členové táborské TOP 09. „Na vyplnění ankety stačí 4 minuty a občané nám tak pomohou nasbírat co nejvíce pohledů na problémy Tábora,“ vysvětluje lídr kandidátky táborské TOP 09 Kryštof Kothbauer.

„Z ankety vyplynulo, že nejvíc trápí naše občany soužití s havrany a parkování. Z lokalit je nejožehavější Husův park u nádraží. Řeší se jeho podoba a bezpečnost. Právě tam je problém s havrany nejožehavější, navíc si občané stěžují i na bezdomovce. Následuje otázka dalšího využití prostor na náměstí TGM a areálu bývalých kasáren,“ seznamuje s výsledky předsedkyně táborské TOP 09 a trojka na kandidátce Radka Vaňousová.

Dotazníkové šetření provádí i českokrumlovská TOP 09, a to už od poloviny března. „Zjišťujeme, co Krumlováky trápí. Za tu dobu jsme oslovili několik set obyvatel a vyslechli jejich názory,“ komentoval člen krumlovské TOP 09 a místopředseda TOP týmu Jihočeský kraj Jiří Kuchař.

Petra Šebestíková

krajská manažerka TOP 09