Kandidát na senátora Alfréd Dytrt

Volby do senátu se nepřetržitě blíží a kandidátem TOP 09 za obvod Ústí nad Labem je pedagog, od roku 1990 do letoška ředitel ústeckého Gymnázia Jateční Alfréd Dytrt.

8. 7. 2022

Pod vedením Alfréda Dytrta se gymnázium dvakrát umístilo na první příčce v soutěži o nejlepší školu Ústeckého kraje. Od počátku devadesátých let byl také u zrodu profesních sdružení v oblasti školství. Členem republikové rady Asociace ředitelů gymnázií ČR je od počátku její existence, 14 let místopředsedou a 6 let byl jejím předsedou. Zkušenost má i z komunální politiky v Řehlovicích.

„Vždy mi záleželo na tom, aby žáci i jejich rodiče cítili připravenost a vnímavost k jejich problémům, aby nacházeli komunikativní, otevřený a partnerský přístup. Je to nekončící úsilí a věřím, že nemalou část cesty jsme již prošlapali. Kandidaturu do senátních voleb v tomto roce považuji za logické vyústění mé profesní dráhy, ve které jsem se celý život snažil pomáhat lidem kolem sebe. Více než třicetiletými zkušenostmi ze školství i politiky chci jako senátor přispět k fungování našeho státu a společnosti,“ zdůvodnil Alfréd Dytrt.

Hlavními prioritami Dytrtovi kampaně jsou:

  • propojovat starosty a další významné aktéry ústeckého regionu, aby se nedělo, že levá ruka neví, co dělá ta pravá
  • iniciovat debatu k důležitým projektům v regionu jako jezero Milada nebo vysokorychlostní železnice - nesmíme politikařit, ale najít to nejlepší řešení pro všechny
  • dál pomáhat rozvíjet české školství, jako jsem to dělal doposud.

Pan Dytrt mimo jiné pořádá setkávání s veřejností v ústecké kavárně Báchorka, pár setkání už proběhlo a další jsou plánována na tyto termíny: 12.7., 2.8., 23.8., 30.8., 6.9. a 13.9., vždy od 17:00.

Facebook událost: https://fb.me/e/1DagWgmgd

Eliška Veselá
krajská manažerka

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme