Dvacet kilometrů, sto psů a patnáct set letáků

21. 1. 2015

Nenajdete jinou lepší či přímo speciální příležitost než jsou opakované volby. Ty jsou jako stvořené pro inovativní metody. I proto, že snad neexistuje volič, který by měl radost z toho, že musí podruhé dorazit k urně. A zcela určitě neexistuje nikdo, kdo by jásal nad tím, že Bílina a Chomutov mají kvůli kupčení s hlasy z ostudy kabát. A najít někoho, kdo by měl chuť volit uprostřed pololetních prázdnin v sobotu 31. ledna? To je hledání jehly v kupce sena.

A také je to výzva! Prostě se zvednout, obout si pohodlné boty, a jít ty lidi osobně poprosit, aby se na to nevykašlali.

Třináctka nemusí být tak špatné číslo. A potvrdilo se to i v pondělí. Partu dvanácti dobrovolníků rozšířil jeden nefalšovaný poslanec a v tomto složení se jsme nakonec vytvořili statistiku kilometrů, psů a úsměvů z úvodu. Navíc - kdo dnes lidem v Bílině zazvoní u dveří s pozdravem: Dobrý den, jsem váš poslanec Michal Kučera a chci vás pozvat k volbám….? To je úplně jiný rozměr osobní kampaně, který žádná jiná politická strana nenabízí.

A pro mnohé to byl doslova šok. Ale pozitivní, ne nezdravý. Opravdu se objevila a existuje politická strana, která jde v Bílině za voličem a nehlásá jen něco neosobního na plakátech, na internetu nebo na facebookovém profilu. A reakce byly dokonce okořeněné někdy úsměvem a někdy příslibem, že volič či volička budou dál přesvědčovat své okolí, aby k volbám přišli. Je povzbudivé, že modročervené logo TOP 09 lidé viděli rádi. A to přes to, že Bílina leží v severních Čechách, a to právě není území s velkou podporou konzervativní strany. Vzpruha. Zvlášť pro kandidáty. Osobní kontakt prostě nic nenahradí.

Nejen před volbami, ale i mimo ně. Lidé nekoušou a politici také ne, můžete se přesvědčit. Když přijdete posledního ledna také…a…

Děkujeme za to, že máte stále ještě zájem o své právo.

Jaroslav Poláček
volební manažer TOP 09

Bílina, 19. 1. 2015

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme