Reakce na článek: Co chtějí zastupitelé za KSČM na Jižním Městě?

7. 6. 2012

Předně, co chtějí, musí vědět sami komunističtí zastupitelé na Praze 11. Jestli to bude tradiční komunistické přání poručit větru i dešti, konec soukromého vlastnictví na Praze 11 nebo hledání nějakého iluzorního vnitřního nepřítele lidu, tedy nechme na nich samotných. Dle našeho názoru by předně měli přestat škodit občanům Jižního Města tím, že otevřeně podporují současnou křehkou a značně problematickou vládnoucí garnituru na Praze 11 v čele s ODS a zároveň by se měli naopak od ní jasně distancovat. Dosud tichá spolupráce ODS s KSČM na Praze 11 se na 13. zasedání Zastupitelstva městské části přetavila již na veřejně deklarovanou. Komunisté na Praze 11 opět podpořili těsnou a rozhádanou koalici ODS + ČSSD + PP, které na 13. zasedání Zastupitelstva městské části chyběli dva zastupitelé a tak se dostala do situace, kdy postrádala dva hlasy k nadpoloviční většině, která je potřeba k schválení programu jednání a přijetí usnesení. Soudruzi tak splnili jasné koaliční zadání, které zřejmě vyplývá z obsazení placeného postu předsedy kontrolního výboru panem Hoffmanem, kterému byl za odměnu přidělen. K osobě pana Hoffmana je třeba uvést, že zkušenosti z kontrolního výboru sbíral již na Magistrátu hl. m. Prahy pod kuratelou pana Béma a pana Janouška a zde mu pod jeho ostražitým okem unikli takové myšky a kauzičky jako kauza Opencard, tunel Blanka, čistička odpadních vod či tunelování Dopravního podniku za bílého dne. Blíže také viz.: http://honzamares.blog.idnes.cz/c/259099/Vykrik-ublizeneho.html.

Dnes je tedy již nad slunce jasné, že komunističtí zastupitelé na Praze 11 nejsou

opoziční stranou, proto de facto má kontrolní výbor v rukou Rada MČ a jsme tak v situaci, kdy kontrolovaný kontroluje sám sebe. A je tedy otázkou, zda je kontrola efektivní. Dle našeho názoru to není možné a výsledky práce kontrolního výboru to bohužel zatím potvrzují. Pan/soudruh Hoffman po dobu výkonu své funkce překvapivě zatím neshledal žádné pochybení současného vedení radnice. Jeho výstupy předsedy kontrolního výboru jsou spíše adorační projevy vůči starostovi než závěry kontrolního výboru. Člověka, neznalého poměrů na Jižním Městě, možná tato skutečnost překvapí. Člověk, který jen okrajově sleduje kauzy na Praze 11, již jen mávne rukou s tím, že  jde o standardní úroveň demokracie v této městské části, která se takto pod vedením pana Ctrl+C,Mlejnského,Ctrl+V bohužel dlouhodobě profiluje, k jeho osobě samotné více např.: opsání jeho diplomové  práce http://aktualne.centrum.cz/domaci/regiony/praha/clanek.phtml?id=720131, a získala tím například přízvisko Jihoměstské Palermo.

V tomto směru je především pro TOP09 chování místní ODS, tedy velká přízeň

k levici (ČSSD) a již otevřená spolupráce s Komunistickou stranou, nepřijatelná. Není asi náhodou, že za touto zvláštní symbiózou a více než blízkým vztahem těchto „tradičních stran“, je i fakt, že místní ODS je v táboře, který se staví proti primátorovi Svobodovi a je všeobecně považována za křídlo, které je napojeno na kmotry pražské ODS pány Hrdličku a Janouška.

Komunistickým zastupitelům tak lze na závěr doporučit, aby přehodnotili svůj úhel pohledu a z otázky, co chtějí zastupitelé za KSČM na Praze 11, si vyvodili, zda si jejich voliči přejí spolupráci s „modrými ptáky“, kteří mají máslo na hlavě. Ale to bude zřejmě možné až za předpokladu, že opustí své opium, tedy funkce, peníze a další prebendy!

 

Při psaní tohoto textu se mi vybavila jedna agitační báseň. O tu se s Vámi musím podělit. J

 

Vlašťovičko černý ptáku, co odlétáš na jih,

zvěstuj v kapitalistických krajích,

kde dolar má svůj stan,

že mi dneska ruku v ruce,

pod prapory revoluce,

splnili jsme plán.

Jan Stárek, zastupitel

30.5.2012, Haló noviny, Strana 5, Názory, polemika

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme