Jak jsme (ne)dělali kampaň na Praze 7

Argentinskou hvězdou to rozhodně nezačíná a ani nekončí.

Vždycky jsem si myslel, že účelem předvolební kampaně konkrétní politické strany, je sdělit voličům důvod, proč by jejich ruka měla sáhnout právě po její kandidátce. Jinými slovy, kampaň je tu od toho, aby si lidé mohli poslechnout návrhy stran na řešení problémů, aktuálně těch komunálních, porovnat volební programy, seznámit se s kandidáty a podle toho se rozhodnout.

No, to jsem se hodně spletl. Pro některé politické strany je kampaň, zdá se, také o tom, jak zabránit těm ostatním, aby svůj názor sdělili. Jak jinak si vysvětlit informace z Úřadu Městské části Praha 7, že všechna významnější veřejná prostranství v tomto obvodu má po dobu celého měsíce září rezervována jistá politická strana. Chvíli jsme si mysleli, že ona strana, vládnoucí většinově Praze 7, má opravdu tolik co říci, že na to bude potřebovat každý zářijový den na všech významnějších místech městské části. Opak je pravdou, neděje se nic. Jediné smysluplné vysvětlení je, že tento „totální zábor“ byl učiněn NE za účelem ucházet se o hlasy voličů s vlastním programem, ale především s cílem znemožnit prezentaci politické konkurenci.Tak nevím, vždy jsem měl za to, že demokracie je politickou soutěží. Zdá se však, že si někteří ne zcela sebevědomí soutěžící musejí pomáhat nedovoleným způsobem.

Za TOP09 Vám můžeme slíbit, že najdeme jiné způsoby jak k Vám, občanům Prahy 7 svůj program a návrhy na řešení problémů dostat. Dost možná, že až si je přečte, tak si uvědomíte, proč někdo nestojí o to, abychom pro kampaň mohli využít frekventovaná místa našeho obvodu.

Milan Prášil

TOP09 Praha 7

Přílohy
PDF petice.pdf (34.3 kB)
Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme