TOP 09 důsledně prověří nevýhodnost smlouvy na pronájem polikliniky “Pod Marjánkou” na Praze 6

6. 11. 2014

Na základě mediálních výstupů Nadačního fondu proti korupci a stanoviska vedení radnice MČ Prahy 6 zastupitelé TOP 09 musí zdůraznit, že od samého počátku nesouhlasili s uzavřením této smlouvy a poukazovali na její nevýhodnost. Předseda klubu zastupitelů Jaromír Vaculík k tomu uvádí : “ Zajímavým faktem je, že několikaleté úsilí vedení radnice Prahy 6 získat toto zařízení do své správy, bylo zdůvodňováno jeho účelným využitím, správou a rozvojem polikliniky. A jaký byl výsledek? Neprodleně po získání tohoto zdravotního zařízení celý areál pronajala soukromé firmě. Mnoho lidí se důvodně domnívá, že tento krok byl dlouhodobě připravován a byl hlavním cílem celé akce.
Současné manipulace s čísly a náklady jsou jenom dalším pokusem o zastření podstaty věci. Náklady na provoz v hodnotě několika milionů jsou ve stamilionovém rozpočtu Prahy 6 kapkou v moři. Stejně tak investice ve výši Kč 90 milionů, navíc rozložené do mnoha let.
TOP 09 se zavazuje, že bude důsledně trvat na provedení investic vyplývajících pro nájemce ze smlouvy a případně uplatní veškeré sankce v případě nesplnění investičních závazků. Dále, s ohledem na jasnou nevýhodnost smlouvy, prověří z právního hlediska její platnost a možnosti vypovězení."

Relevantní odkaz : http://domaci.ihned.cz/domaci/c1-63054980-praha-6-nevyhodne-pronajala-polikliniku-tvrdi-protikorupcni-fond

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme