1. 6. 2010

Na slovíčko s nováčkem v politice

 

Je před námi léto, doporučte čtenářům zajímavý výlet na železnici, vhodný i pro děti.

Jelikož jsem velký milovník železniční historie, tak doporučuji čtenářům navštívit muzeum v Lužné u Rakovníka. Je zde více než 30 parních lokomotiv, mezi kterými jsou i nejsilnější krasavci z období největšího vrcholu parní trakce, a některými z nich se můžete o prázdninách svézt na zajímavá místa.

 

Jste otcem dvou dcer. Jak jde nyní vaše časově náročná práce dohromady s rodinným životem?

Celkem dobře. Starší dcera je již samostatná, studuje na vysoké škole, hraje závodně tenis. Mladší půjde v září do 1. třídy, v současné době se s ní vidím pouze po ránu, kdy ji vodím do školky. Bohužel domů přicházím většinou až večer, kdy už spí, takže veškerá výchova teď leží na manželce, které za to patří velký dík.

 

Bydlíte v Braníku, sledujete kauzu o výstavbě bytových domů v Mezivrší?

Samozřejmě, protože přímo v ulici Mezivrší bydlím, ale jak v Braníku, tak po celé Praze sleduji masivní výstavbu, zalévání přírodních ploch betonem na úkor ztráty zeleně. Snažíme se společně s Občanským sdružením Braník stavbu v Mezivrší zastavit. Je nepochopitelné, že ač byly předloženy takové argumenty jako možné ohrožení stability svahu, narušení statiky stávajících budov, vykácení lipové aleje, narušení kořenového systému dubů, které byly prohlášeny za památné, snížení až znemožnění přirozené ventilace dotčeného území, zhoršení stavu již dnes nestabilní a špatně sjízdné komunikace a další, není stavba defi nitivně zrušena. Je smutné, že ekologická témata stále zůstávají prioritou pro malou skupinu politiků. V případě kandidatury v komunálních volbách a v případě úspěchu TOP 09 na Praze 4 budu podporovat takové stavby, které nedevastují životní prostředí.

 

Jste věřící. Řekněte nám, proč církev nedokáže oslovit dnešní společnost.

Je velice těžké oslovit lidi v dnešní konzumní společnosti, kdy vše závisí na fi nancích. Prioritou církve je kompletní rodina, výchova dětí v rodině, kde je naprosto přirozené se postarat o rodiče, prarodiče. Děti se ve své přirozenosti snaží kopírovat své dospělé vzory, a tak, jak se chová máma a táta, tak se budou chovat i ony. Je třeba jim vytvořit harmonický domov, ve kterém budou vyrůstat a cítit se bezpečně. Pro děti vyrůstající v těchto rodinách se tak stane naprosto přirozené nezištně pomáhat i druhým. A k tomu všemu když bude z každého kněze vystupovat jeho velká duchovní síla a lidská zkušenost, pak může církev oslovit hodně lidí.

 

Co chcete čtenářům říci závěrem?

Především bych chtěl poděkovat všem, kteří ve volbách dali svůj hlas straně TOP 09. Pražané volili politiku, která slibuje rozumné hospodaření, nikoliv plané sliby, zároveň to znamená obrovskou zodpovědnost a závazek vůči všem, kteří straně dali svůj hlas. Chci všem popřát příjemnou a pohodovou letní dovolenou, dětem bezpečné a radostné prázdniny.

Autor a foto: N4

Kdo je Ladislav Kunert
Narodil se v roce 1958. Je ženatý, otec dvou dcer, bydlí na Praze 4 v Braníku. Po absolvování střední průmyslové školy dopravní nastoupil k Dopravnímu podniku Metro, kde byl zaměstnán jako strojvedoucí. Po roce 1989 pracoval ve Francii ve vinařství. Po návratu z Francie nastoupil do firmy Jídelní a lůžkové vozy a. s., kde pracuje dodnes. Postupně zastával různé pracovní pozice, v současné době pracuje ve vedoucí funkci. Závodně hraje stolní tenis, rekreačně tenis a racketlon. TOP 09 je první politickou stranou, do které vstoupil. V regionální organizaci TOP 09 Praha 4 je předsedou revizní komise, dále garantem komise životního prostředí a členem dopravní komise.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme