Terasa na Budějovické je opravená a opět otevřena

16. 12. 2021

V pátek 10. prosince 2021 se opět pro veřejnost otevřela terasa nad jižním vestibulem metra C – Budějovická. Samotná rekonstrukce probíhala od července letošního roku a hlavní město přišla na přibližně 34 milionů korun. Výstup z metra, pokud v pondělí dobře dopadne přejímka, má být podle DPP otevřen už v pátek 17.12. 2021 odpoledne.

Symbolického přestřižení pásky u dlouhé roky uzavřeného schodiště, vedoucího z terasy na úroveň vestibulů metra, se zúčastnili pražský radní Jan Chabr (TOP 09), za městskou část místostarosta Prahy 4 pro kulturu a majetek Michal Hroza (TOP 09) a předseda představenstva DBK Miroslav Velfl.

Radní Chabr při této příležitosti zkonstatoval, že terasa, kde byly zesíleny a lépe zakonzervovány některé konstrukce, provedeny izolační práce, položena nová dlažba a lépe vyřešen odvod srážkové vody, je nyní bezpečná, posouzená statikem a měla by vydržet dlouhé roky. V současné době se na terase ještě provádějí poslední práce u budovy České spořitelny, kde se zakrývá dilatační spára a napojuje izolace.

„Jsem rád, že občané Prahy 4 budou mít opět nekomplikovaný přístup směrem k naší radnici a místo znovu ožije,“ uvedl místostarosta Michal Hroza„My se v příštím roce chceme zaměřit právě na celkovou úroveň prostoru mezi oběma východy z metra. Jsou zde místa, kde si zeleň doslova volá po kultivaci a také některé části dlažby si zaslouží opravu,“ dodal Hroza. Podle něj je v diskusi i samotné využití velké rozlohy terasy, která by do budoucna mohla více sloužit lidem.

„A jak nám sdělil Dopravní podnik hl. m. Prahy, tak otevření jižního vestibulu metra by mohlo proběhnout bez zbytečného zdržení hned poté, co v pondělí 13. prosince úspěšně dopadne dopolední technická přejímka vestibulu a eskalátorů. Těším se, že již v úterý 14. prosince vestibul bude opět v provozu a ne až v původně plánovaném termínu, tedy den před Štědrým dnem,“ uzavřel Hroza.

Další info v malé reportáži PrahaTV na odkazu ZDE .

petr kučera, správce webu