6. 10. 2010

Proč jste se rozhodl vstoupit do komunální politiky?

Před parlamentními volbami to bylo hodně napínavé a asi každý, včetně mne, čekal se zájmem, jak to dopadne. Dopadlo to nad očekávání dobře a teď, když se i mně naskytla možnost se zapojit, rozhodl jsem se do toho jít. Navíc mě už delší dobu provokovaly řeči „u piva“, v mém okolí i u známých, jejich věčná nespokojenost a neochota něco změnit. Chci prostě dokázat, že to jde – změnit stávající situaci.

Jak dlouho žijete v Kunraticích?

V Kunraticích bydlím přes 12 let. Postavili jsme si zde dům, narodily se tu obě mé děti. Od prvních měsíců mi bylo jasné, že se jedná o výjimečnou pražskou lokalitu. Sousedům v naší ulici se na jaře rodí kůzlata, mám to jen pár kroků do ještě docela zachovalého lesa, i houby tam lze najít, 12 km od centra města! Nedaleko je nákupní centrum Chodov a metro. Každou neděli se poblíž náměstí T. G. Masaryka obchoduje s domácími zvířaty a jejich produkty. Je tu i myslivecké sdružení a vůbec jsme taková „vesnice“ v hlavním městě.

Máte už představy, co budete v případě vašeho zvolení prosazovat?

Nápady a představy už samozřejmě mám. Jedním z našich hlavních bodů volebního programu je právě zachování stávajícího unikátního rázu Kunratic. Chtěli bychom pečlivě zvažovat každé rozhodnutí, které se dotýká rozvoje obce, hlavně stavebních a průmyslových projektů. Je nám jasné, že přirozený vývoj obce nelze utlumit, ale lze ho citlivě usměrňovat a korigovat. Myslím, že mohu těžit ze zkušeností z jedenáctiletého úspěšného vedení své společnosti, a zároveň hodlám převzít některé moderní, ale už osvědčené prvky komunální politiky, které se na naší radnici v Kunraticích zatím bohužel neobjevily.

Jak odhadujete volební výsledek Vaší strany v nadcházejících komunálních volbách?

Jsem pevně přesvědčen o našem úspěchu a také pro něj hodláme udělat maximum. Navíc si myslím, že se na naší kunratické kandidátce TOP 09 sešla výborná parta, víme, co chceme, jdeme si za tím. Hodláme prosazovat správné věci, které jsou v zájmu všech občanů naší obce. Máme mezi sebou zkušené a příjemné lidi, kteří vědí, co chtějí, a nebudou se bát to prosazovat. Plánujeme řadu neformálních setkání s občany, kde chceme své názory a postoje představit. Myslím, že lidé rychle pochopí, že nabízíme moderní, účelné a otevřené řešení společných problémů. Nepochybuji o tom, že veřejnost získáme na svou stranu. Závěrem bych chtěl říci, že se na budoucí práci všichni těšíme a bereme ji jako osobní výzvu. Víme, že to nebude lehké, ale za podpory co největšího počtu občanů Kunratic hodláme naše stanoviska prosazovat s plným nasazením, a doufáme, že následně se budeme všichni těšit z dobře odvedené práce.

Vladimír Horký,
40 let, ženatý, podnikatel, dvě děti.
Záliby – sport, člen TJ Slovan Kunratice, ekonomika, obytné automobily.