Radní Prahy 4 schválili druhou vlnu slev na nájemném

28. 9. 2020

Další vlnu slev schválili radní na středečním zasedání Rady městské části. Úlevy se týkají těch podnikatelů, kteří jsou v nájmu v nebytových prostorách městské části, a kteří kvůli krizovým opatřením vlády nemohli mít otevřeny své provozovny v květnu nebo červnu. Těmto nájemcům poskytne městská část slevu na nájemném ve výši 40 procent. Termín pro podání žádostí končí 13. července ve 12:00.

„Ve druhém kole jsme se s kolegy z rady rozhodli poskytnout maximální výši podpory od městské části, která zároveň umožní postiženým přihlášení do vládního programu „COVID –Nájemné“, kde tak budou moci získat další slevu ve výši 50 procent,“ řekl místostarosta pro kulturu a majetek Michal Hroza (TOP 09), autor návrhu.

Předchozí opatření, které schválila Rada před dvěma měsíci, se vztahovalo na měsíce březen a duben a podnikatelé mohli o slevy na nájemném žádat do konce května. Díky opatření mohli dosáhnout na odpuštění nájmu ve výši až sedmdesát procent. Oprávněné žádosti již byly vyhodnoceny a schváleny radou městské části.

Petr Kučera, správce webu

Osobnosti: Michal Hroza