Otevíráme nový park "Přátelská zahrada" Jeremenkova

10. 9. 2020

Nový altán, most, amfiteátr a opravená zahrada s chodníčky – výukový a odpočinkový areál u základní školy Jeremenkova je hotov a po rozsáhlé rekonstrukci je již k dispozici svým uživatelům. Těmi jsou nejen žáci přilehlé školy, kteří mají do parku přístup přímo ze svých sportovišť.

„K relaxaci ji může využít veřejnost, maminky s dětmi, senioři a vůbec všichni, kteří chtějí na chvíli utéct z hluku velkoměsta. Stejně tak poslouží park i žákům školy, kteří v nově vybudovaném amfiteátru a altánu mohou pořádat například výuku nebo divadelní a hudební představení,“ řekl radní Prahy 4 pro investice Filip Vácha (TOP 09).

Altán nabízí kromě malého jeviště také zázemí, kde se nachází kuchyňka, toalety a sklad pro židle a další náčiní. Sloužit tedy může i jako venkovní učebna. V parku nechybí ani jezírko s lekníny, lavičky, dřevěný most nebo posezení vhodné například pro piknik. Po odstranění náletových a suchých dřevin proběhla rozsáhlá výsadba nových stromů a keřů. Zásahy do krajiny byly provedeny citlivě a s ohledem na místní terén.

Přátelská zahrada v ulici Jeremenkova stojí na místě původního zahradnictví, které již několik let nebylo v provozu. Svou rozlohou téměř půl hektaru nabízí dostatek prostoru nejen pro žáky přilehlé školy, ale také pro další návštěvníky parku. Od 10. září, kdy ho slavnostně otevřela starostka Irena Michalcová (ANO), radní pro investice Filip Vácha (TOP 09) a radní pro životní prostředí Tomáš Hrdinka (ANO), je možné park navštívit.

Štítky
Osobnosti: Filip Vácha
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme