Vyjádření zastupitelského klubu TOP 09 – STAN Praha 11 k rozpadu koalice Hnutí pro Prahu 11, České pirátské strany a Prahy 11 Sobě

12. 12. 2023

Vyjádření zastupitelského klubu TOP 09 – STAN Praha 11 k rozpadu koalice Hnutí pro Prahu 11, České pirátské strany a Prahy 11 Sobě

Na jednání koaličních partnerů (Hnutí pro Prahu 11, České pirátské strany a Prahy 11 Sobě) dne 5. prosince 2023 oznámilo Hnutí pro Prahu 11 vypovězení koaliční smlouvy. Tento krok je vyústěním dlouhodobých sporů uvnitř této (dnes již zaniklé) koalice, která nedokázala najít shodu zejména na řízení městských společností.

Předseda představenstva Jihoměstské majetkové a. s. se v říjnu obrátil na všechny zastupitele MČ Praha 11 s upozorněním ve formě předžalobní výzvy, že MČ Praha 11 nehradí své závazky a zapříčinila druhotnou platební neschopnost své vlastní společnosti.

Druhé organizaci, Kulturní Jižní Město, o. p. s., dokonce hrozí zánik, protože ji starostka Š. Zdeňková (HPP 11) odmítla v potřebné výši financovat. Na veřejnosti se objevily i informace o údajných šikanózních postupech starostky vůči zaměstnancům úřadu, na které upozornila Česká pirátská strana.

Tyto nejviditelnější rozpory v dosavadní koalici ohrožují samotný chod městské části a rozpad koalice je jejich logickým vyústěním.

Zastupitelský klub TOP 09 – STAN je samozřejmě připraven se zapojit do politického řešení současné složité situace, aby radnice opět co nejlépe pracovala ve prospěch občanů Prahy 11.

V Praze dne 6. 12. 2023

 

Za zastupitelský klub

Ing. Radka Soukupová

předsedkyně klubu

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme