OHLÉDNUTÍ ZA LETOŠNÍMI DNY PRAHY 11

20. 9. 2019

Také letos se od 12. do 15. září konaly Dny Prahy 11 – kulturní, společenská i sportovní akce a místo, kde se můžeme společně potkávat a užívat si příjemnou atmosféru babího léta. Hudba různých žánrů, divadelní představení, hry pro rodiny, workshopy, soutěže i přehlídka složek Integrovaného záchranného systému, prezentace městské části, či běh Prahou 11.

 Bohatý program přilákal velké množství návštěvníků všech generací. „Letošní účast byla zřejmě nejvyšší za několik posledních let a já bych při té příležitosti velmi rád poděkoval paní ředitelce Ivě Molenové a všem jejím kolegům ze společnosti Kulturní Jižní Město, kteří na přípravě pracovali už od začátku letošního roku. A můj dík samozřejmě patří také účinkujícím a všem ostatním, bez nichž by takovou akci nebylo možné zorganizovat,“ uvedl radní pro oblast sportu, kultury a volného času Jan Stárek.  Velký dík  patří také sponzorům, kterými letos byly společnosti Pražská teplárenská, Pražské služby a Passerinvest.

 Počasí akci přálo a po celé čtyři dny byl průběh zcela bezproblémový. Skvělé ukázky své profesionality předvedli dobrovolní i profesionální hasiči, zástupci městské i státní policie, armády a Českého červeného kříže. Chuťově velmi pestré byly ochutnávky mezinárodní kuchyně. Skvělé byly všechny koncerty – Žlutý pes zaplnil park u Chodovské tvrze, Hudba Praha band přilákala rockery a písničkář Pavel Dobeš navodil příjemnou atmosféru. Zážitkem byla i hudba skupiny Asonance za svitu měsíčních paprsků nebo temperamentní vystoupení skupiny Terne Čhave, díky jejichž hudbě tančil celý park.

 Během oslav byly vyhlášeny výsledky dvou soutěží – literární soutěže O zlatý klíč a soutěže MAP II podporující zajímavé projekty pro jihoměstské školy. Dny Prahy 11 navštívil starosta naší městské části Jiří Dohnal, i další členové rady, zastupitelé a také primátor Zdeněk Hřib.

V neděli vše  vyvrcholilo již 5. ročníkem Běhu Prahou 11 – o kilometr delší běh, jehož hlavním motorem je Karel Hájek. Pro vytrvalce byl k dispozici půlmaraton. Kratší trasy si tu mohly vyzkoušet  i rodiny s dětmi. Centrální park poslední den ožil  oblíbenou Rodinnou výzvou - akcí Fyziokliniky v režiji pana Bílka. Přes dvacet soutěžních stanovišť a zajímavé ceny byly velkým lákadlem pro malé i velké. Zajímavým obohacení bylo i stanoviště nového sportu Teqballu.

 Letošní Dny Prahy 11 jsou za námi a organizační tým už dnes začíná pracovat na dalším ročníku.

 

Těšíme se na vás i v roce 2020.

Bc. Iva Molenová                                                                         Mgr. Jan Stárek

ředitelka Kulturní Jižní Město o.p.s.                          radní pro sport, kulturu a volný čas

foto  archiv autorů

Galerie
Štítky
Osobnosti: Jan Stárek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme