Městská část zažívá těžké časy

16. 11. 2023

Říjnové zastupitelstvo se neslo v atmosféře neshod v koalici, vedené Šárkou Zdeňkovou a jejím HPP11. Téměř žádný materiál nebyl koalicí HPP11, Prahy Sobě a Pirátů schválen.

Ukázalo se, že vedení radnice řadu měsíců neplatí faktury své vlastní správní firmě; pohledávka Jihoměstské majetkové a.s. vůči radnici se vyšplhala přes 8 mil. Kč a její ředitel psal radnici předžalobní výzvu s tím, že společnost je kvůli tomu v druhotné platební neschopnosti.

Na provozní výdaje nemá kvůli inflaci ani městská společnost Kulturní Jižní Město a starostka jí odmítá poskytnout mimořádnou dotaci, o kterou žádá její ředitel. Piráti, kteří mají kulturu v gesci, kvůli tomu avizovali nutnost svolání mimořádného zastupitelstva.

Za necelý rok vlády této koalice jsou tak již dvě ze tří městských společností na pokraji bankrotu. Vrcholem všeho byla ukázka diskriminačního jednání Hnutí pro Prahu 11 vůči sportovnímu fotbalovému klubu Dukla Jižní Město. Všem žadatelům o investiční dotace byly tyto schváleny, jen Dukla nedostala ani korunu na potřebnou revitalizaci povrchu hřišť, která má navíc pronajata přímo od městské části.

To je tak, když se zcela nekompetentní aktivisti dostanou k moci.

Mgr. Tereza Dolanská, TOP 09 – STAN

Foto z oficiálního záznamu zastupitelstva MČ Prahy 11

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme