11 měsíců Šárky Zdeňkové (HPP11) v křesle starostky Prahy 11

6. 12. 2023

Šárka Zdeňková z Hnutí pro Prahu 11 je již téměř rok starostkou Prahy 11, a to starostkou neuvěřitelně neschopnou.

 Nás to nepřekvapuje, protože jsme ji zažili již jako radní Prahy 11 v letech 2014–16, kdy její fungování ve funkci bylo naprosto tristní. Zásadním věcem, kterým se ve svých gescích měla věnovat – v jejím případě např. zcela zásadnímu problému parkování na Jižním Městě – se nevěnovala vůbec.

Naopak se vlamovala do jiných gescí, do kterých jí nic nebylo a v nichž se snažila si řešit své osobní frustrace a zášť, např. v případě pokusu odvolat schopnou a oblíbenou ředitelku MŠ Blatenská.

Že by si např. všimla, že eskaluje globální oteplování a změny klimatu a že by jako radní pro životní prostředí iniciovala a realizovala intenzívní výsadbu stromů nebo zakládání květnatých luk? No ničeho takového jsme se od ní nedočkali a na jaře 2016 byla i našimi hlasy ze své funkce právem odvolána.

Vloni v prosinci se bohužel za pomoci hlasů zastupitelů z Prahy 11 Sobě a Pirátů do rady Prahy 11 vrátila, a to rovnou do křesla starostky.

Od svého výše zmíněného odvolání z rady z roku 2016 se zjevně nepoučila, nic nového se nenaučila a pouze se prohloubila její arogance, nafoukanost a ničím nepodložené přesvědčení, že zrovna ona má řídit naši městskou část.

Výsledky jejího ročního působení jsou tristní:

 - Jedno pítko a trampolínky, které si protekčně umístila u školy, kam chodily a dál chodí její děti.

 - Nové květníky na rozpadající se pochozí zóně Háje, která se má do dvou let kvůli katastrofálnímu technickému stavu zavřít, nicméně starostka Zdeňková a její loajální místostarostka Ivana Hovorková (také z Hnutí pro Prahu 11) nabubřele oznámily, že díky instalaci květinek a sedáků prošla tato rozpadající se pochozí zóna "základní revitalizací".

 - Kulturní Jižní Město, o.p.s., které provozuje KC Zahrada a Chodovskou tvrz, je díky postoji Hnutí pro Prahu 11 na hraně insolvence. Jen o něco méně kritickou situaci způsobilo Hnutí pro Prahu 11 v jihoměstské akciovce Jihoměstská majetková, která se stará o zeleň, byty i nebytové prostory Prahy 11.

 - Pravidelně jsme zásobováni fotkami starostky Zdeňkové na místech, se kterými většinou nemá vůbec nic společného (knihovna hl. m. Praha, prezident Petr Pavel, koncert v Obecním domě, lavičky u srubu Gizela v Kunratickém lese, které instalovaly Lesy hl. m. Praha, hasiči, přechody pro chodce namalované pražskou organizací TSK atd.).

Naopak chybí fotky Šárky Zdeňkové před nějakými podstatnými výsledky její práce, a to v první řadě před zanedbaným vnitroblokem Blankyt. Ten sama Šárka Zdeňková označila před loňskými volbami za svoji prioritu č. 1, který v případě svého starostování co nejrychleji revitalizuje. Realita? Místo, aby připravený projekt revitalizace Blankytu posunula k realizaci, tak ho počátkem letošního roku zablokovala.

Takže jediné, co nás překvapuje, je to, jak dlouho vydrželi Piráti spolupracovat s takto nekompetentní osobou v jedné radě, než ji a její Hnutí pro Prahu 11 konečně požádali, aby pozici starosty Prahy 11 vykonával někdo jiný.

Náš opoziční zastupitelský klub TOP 09-STAN situaci samozřejmě sleduje a jsme připraveni přiložit ruku k dílu – tak, jak bude potřeba, aby Praha 11 opět získala výrazně lepší a kompetentnější vedení, než má díky amatérským aktivistům z Hnutí pro Prahu 11 nyní.

Jakub Lepš, předseda RO TOP 09 Praha 11

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme