TOP 09: Starostka Kleslová nerespektuje usnesení Zastupitelstva. Podáváme podnět kontrolním orgánům.

20. 5. 2015

Starostka Kleslová (ANO 2011) pohrdá usnesením zastupitelsva, které jí uložilo zajistit přípravu vzniku Výboru pro kulturu a Redakční radu novin Prahy 10. Termín vypršel 30. dubna a paní starostka v této věci nekoná. Místo toho vůli zastupitelstva obchází. Navrhla a prosadila zřízení Komisi informační Rady městské části Praha 10, jejichž členové jsou identičntí s členy rady a nikdo jiný. To je zcela absurdní situace.

TOP 09 podá na příslušné kontrolní orgány magistrátu a městské části podnět k přešetření neplnění povinnosti zadané závazným usnesením zastupitelstva přímo starostce Kleslové. 

Pokud by vznikl kulturní výbor, jeho hlavní prací by bylo nastavit kulturní strategii na Praze 10. Nic takového tady řadu let neexistuje, přitom má Praha 10 ve správě spoustu památek, se kterými si zřejmě neví rady a nejasno je i kolem živé kultury. Hlavní činností Redakční rady novin by bylo vytvořit ze současných městských listů, hodnotný zpravodaj, který informuje své občany a není jen hlásnou troubou koaličních politiků.

Zbytečná komise, kdy si členové komise sami sobě radí jako členům rady, je pouze obstrukčním orgánem, který jen zdržuje požadavky zastupitelů i usnesení rady, neboť věc bude formálně projednávána na radě, která si vyžádá vyjádření komise a poté se věc vrátí zpět radě. Opět podotýkáme, že jde o tytéž osoby. 

Usnesení Zastupitelstva:

http://www.praha10.cz/volene-organy/informace-o-jednani/usneseni-rady-a-zastupitelstva/tabid/2856/agentType/View/material/36367/Zastupitelstvo-3-44.aspx

Usnesení Rady:

http://www.praha10.cz/volene-organy/informace-o-jednani/usneseni-rady-a-zastupitelstva/tabid/2856/agentType/View/material/36533/Rada-11-457.aspx

Klub zastupitelů TOP 09

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme