TOP 09: Praha 10 potřebuje odpovědnou radnici

1. 6. 2016

Revitalizace Strašnické, oprava polikliniky v Malešicích, usnadnění parkování – shodu nad řešením těch největších problémů na Praze 10 předpokládÁ nová koalice, do které vstoupila TOP 09.

Po lednové rezignaci bývalé starosty Radmily Kleslové spolu s dalšími třemi členy ANO 2011 na posty v radě městské části vedlo městskou část torzo původní rady, ovšem bez jakéhokoli jasného programu a politického vedení. V tomto „bezvládí“ se přitom musel se zbytečným zpožděním schvalovat například rozpočet na tento rok.

„Situace byla neudržitelná. Zkratkovitá řešení zástupců hnutí ANO a jejich neochota cokoli konstruktivně řešit vyvrcholila jejich rezignací těsně před schvalováním rozpočtu městské části. Bylo proto naší politickou odpovědností nejen vstoupit do jednání o nové koalici, ale hlavně vést ta jednání tak, aby Praha 10 měla konečně akceschopné vedení,“ říká nový radní Prahy 10 Ondřej Počarovský.

Nově ustanovená koalice se skládá ze zástupců TOP 09, ČSSD, ODS, strany zelených, Nezávislých pro Prahu 10 – Hnutí pro lepší desítku  a zastupitelů, kteří kandidovali za ANO 2011. TOP 09 získala silnou pozici – budou ji v radě zastupovat dva místostarostové a dva radní za TOP: Tomáš Pek, Radek Lojda, Ondřej Počarovský a Michal Narovec.

„Po vyčerpávajících jednáních má Praha 10 novou koalici, která je dost silná na to, aby začala na Praze 10 měnit věci ve prospěch občanů. TOP 09 obsadí čtyři posty v devítičlenné radě a díky tomu se bude moci velmi aktivně podílet na prosazování změn, na které obyvatelé Prahy 10 už dlouho čekají,“ říká první místostarosta Prahy 10 Tomáš Pek.

„Bavíme se o tom, co Praha 10 potřebuje, a nalézáme vzájemnou shodu. Do měsíce představíme koaliční programové prohlášení a rozpracujeme plán práce pro bohužel velmi krátkou dobu dokonce volebního období,“ říká místostarosta Radek Lojda, který zdůrazňuje nutnost hledat řešení ve spolupráci se všemi subjekty na radnici včetně opozice. „Chceme předkládat takové návrhy, které bude mít důvod podpořit každý, jako je třeba řešení parkování, nutnou rekonstrukci polikliniky Malešice, zprovoznění Staré školy na Strašnické, podporu místního podnikání,“ uzavírá.

V Praze 1. 6. 2016

Tomáš Pek, Radek Lojda, Ondřej Počarovský, Michal Narovec

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme