1. 6. 2015

Koalice, která vede radnici Prahy 10, má ode dneška o jednoho zastupitele méně. Jana Komrsková (zvolená za Stranu zelených) se rozhodla jako první odejít do opozice. Menšinová Koalice je zcela závislá na hlasech KSČM a ODS, se kterými má podepsanou opoziční smlouvu.

Důvodem odchodu do opozice uvádí zastupitelka Jana Komrsková odlišný pohled na výkon funkce a neochotu poskytovat informace, na které má zastupitel právo. TOP 09 má stejné zkušenosti. Když si zastupitel z klubu TOP 09 zažádá o některé materiály k hospodaření obce, trvá to z pravidla delší dobu než je zákonná povinnost. Navíc mnohdy dostane materiál, který vůbec nechtěl.

Odchod zastupitelky Jany Komrskové je prvním oslabením už tak rozhádané a nestabilní menšinové koalice na Praze 10, kterou vede starostka Kleslová (ANO 2011). Kvůli svému netransparentnímu přístupu to nemusí být odchod jediný. Koalice jedná ustavičně netransparentně, nereaguje na žádosti o podklady, které požadujeme. Tato koalice je zcela závislá na opozičních hlasech ODS a KSČM. 

Radek Lojda, předseda TOP 09 Praha 10, zastupitel

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme