Ing. Tomáš Pek, S.E.

Místopředseda KO TOP 09 Praha, místopředseda RO TOP 09 Praha 10, zastupitel MČ Praha 10, předseda klubu zastupitelů TOP 09 MČ Praha 10

56 let, ženatý, 2 děti

Vzdělání

V roce 1983 jsem dostudoval SPŠ stavební, Dušní, Praha.

V roce 1988 jsem dostudoval Stavební fakultu ČVUT, Praha.

V letech 1990-1991 jsem absolvoval roční postgraduální studium v Holandsku, UNESCO-IHE, Delft, obor zdravotní inženýrství.

Profese

Několik let jsem pracoval v projekční kanceláři. Od roku 1994 samostatně podnikám. Stavební profese a láska k architektuře mne dovedla k památkové péči. O obnově památek jsem přednášel na VŠE FPH v Praze, byl jsem u vzniku oboru a katedry Arts Managementu. Nyní mimo jiné přednáším na fakultě restaurování UPCE v Litomyšli. Nejsem jen památkovým teoretikem, sám vlastním a obnovuji větší než malou kulturní památku z 15. století. Ostatním vlastníkům památek poskytuji odborný servis. Zde je mi koníček i profesí.

Vedle přednášení publikuji a jsem autorem vysokoškolských skript a odborné knihy o památkové péči.

Jsem členem českého národního komitétu ICOMOS.

Od práce si nejlépe odpočinu sportováním, četbou, cestováním a fotografováním, zejména architektury. 

Tomáš Pek a jeho práce pro Prahu 10

 

  • Zastupitel MČ Praha 10 (od X/2014 doposud)
  • Člen Výboru pro strategické investice a veřejné zakázky (od 2018 doposud)
  • Člen Komise územního rozvoje (od 2014 doposud)
  • Člen Komise památkové (od 2019 doposud)
  • Člen Výboru životního prostředí (2014 - 2018)
  • 1. místostarosta Rady MČ Praha 10 (svěřené kompetence: Obecní majetek, obchodní společnosti, kultura s památky) (2016 - 2018)

 

Se vstupem do politiky jsem dlouho čekal, až do roku 2014. Liberální a otevřená TOP 09 byla jedinou volbou. 

Z cest po světě jsem si přinesl poznatek, že v Čechách se dobře žije, každý má zajištěny značné sociální jistoty, nicméně téměř každý si pořád stěžuje. Pravicová politika, která umožňuje individuální rozvoj a zároveň vytváří polštář pro ty opravdu potřebné je jediná správná. Česká Republika patří na Západ, do Evropy, do transatlantických obranných struktur. Nesnažme se šidit naše partnery, za členství v elitním klubu Evropa je správné platit “členský poplatek”, tedy nejen brát, ale i dávat.

Chci, aby i nadále mělo význam vyžadovat negativní lustrační osvědčení pro zákonem dané funkce. Nechci, aby náš stát sklouzl zpět do systému sociálního inženýrství, totality, nátlaku úzkých aktivizovaných skupin, oblbování a vulgarity.

Ve své činnosti se snažím řešit věci v mé kompetenci a v oblastech, kterým rozumím bez senzací, bez populismu, racionálně. Nepotřebuji potlesk ani plácání po zádech. Chci, aby byla vidět odvedená práce. Takovým způsobem, aby to prospělo celku, nikoliv těm nejvíce křičícím. Rád započaté věci dovádím do konce. Chci se i nadále věnovat praktické politice zejména na úrovni městské části.

 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme