Regionální organizace TOP 09 v Moravskoslezském kraji

TOP 09: Usnadněme částečné úvazky. Zrušme minimální vyměřovací základ pro zaměstnance

2. 1. 2017
Zaměstnávání lidí na zkrácené úvazky by mělo být jednodušší – alespoň o to usilují poslanci TOP 09. Předložili proto pozměňovací návrh, který ze zákona 592/1992 o pojistném na veřejné zdravotní pojištění vpouští minimální vyměřovací základ pro zaměstnance. Ti, kteří by brali méně než 11 tisíc korun měsíčně, by díky tomu měli nižší vyměřovací základ a zaměstnavatelé by za ně nemuseli, tak jako dnes, doplácet. Návrh má nyní posoudit vláda. Pokud by novela prošla, měla by platit od roku 2018.
Číst více

Pavera: Vím již dlouho, že nejsme v prioritách kraje

23. 11. 2016
Víme totiž již dlouho, že nejsme v prioritách kraje, přestože jsme se snažili přesvědčit kraj o významu nové I/56 pro bezpečnost občanů, pro zlepšení životního prostředí v obcích a městech i pro větší dostupnost regionu. Jediné, co jsme zatím dokázali, je, že kraj letos objednal studii dvouproudové nové silnice I/56. A snad to trochu posune přípravu výstavby této silnice. Pokud ne, jsme připraveni za rychlejší výstavbu silnice I/56 bojovat mnohem razantněji i jako Sdružení obcí Hlučínska.
Číst více

Pavera: Ministr musí řešit péči o půdu aktivněji

22. 11. 2016
Vláda neudělala žádná opatření, která by přinesla zlepšenou péči o půdu. Třeba i tím, že by se zmenšily osevní plochy nebo zavedla opatření, která by zadržela vodu v krajině.
1 2 3 ... 10 ... 26 27   > Články 1 - 10 z 265

Soubory