Dražbu sportoviště AC Start město vzdalo. A zatím vyčkává

17. 9. 2013

Karlovy Vary – Až do včerejšího dne mohli zájemci o koupi sportovního areálu AC Start v Tuhnicích zasílat své nabídky, a pokud chtějí v dražbě uspět, složit i požadovanou kauci. Podle znaleckého posudku je cena sportoviště odhadnuta na 35 milionů, ovšem nejnižší kupní cena je stanovena na 45 milionů.

Karlovy Vary ale žádnou nabídku insolvenčnímu správci nezaslaly adražby AC Start, která je stanovena na 25. září, se nezúčastní. Cena je podle většiny zastupitelů příliš vysoká.

Vedení města ale považuje toto území za natolik strategické, především pro sportovní činnost, že se areálu přesto vzdát nechce. Vedle atletického stadionu totiž stojíKVArena, v sousedství je plavecký bazén a v budoucnu zdemávyrůst i hala pro míčové sporty.

„Zastupitelé vyjádřili vůlik nabytí souboru nemovitého majetku dlužníka, to je občanského sdružení ACSTART Karlovy Vary. Jde o sportovní areál a rekreační plochy, ostatní komunikaci a zeleň. Proto pověřili primátora Petra Kulhánka (KOA) a radního Romana Malečka (TOP 09) k jednání s věřitelským výborem o podmínkách nabytí předmětného souboru nemovitých věcí do vlastnictví města Karlovy Vary,“ uvedl Jan Kopál, mluvčí magistrátu.

Další jednání o ceně s věřitelským výborem by šlo ale jen v případě, že by se do dražby AC Start nikdo jiný nepřihlásil. Pokud by ale město AC Start nekoupilo, developeři se svými plány podle primátora nemají šanci. „Tato lokalita zůstává pro sportoviště a je nezastavitelná,“ zdůraznil primátor Kulhánek.

Zdroj: Karlovarský deník | Autor: (iva)

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme