Seifert: Přeji si, aby Zlínský kraj nezamrzl na čtyři roky v dnešní době a stavu

14. 10. 2020

Zástupci ANO, Pirátů, ODS a ČSSD ve Zlínském kraji podepsali ve středu, 7.10., večer memorandum o vytvoření budoucí vládnoucí koalice ve Zlínském kraji. I když variant bylo více a v průběhu týdne se vyjednávání několikrát komplikovala, politici se dohodli už za čtyři dny.

Nově zvolený zastupitel za TOP 09 a starosta Holešova Rudolf Seifert bude společně s ostatními členy zastupitelského klubu STAN součástí opozice.

„Doufám a věřím, že každý, kdo kandidoval do Zastupitelstva Zlínského kraje, měl a má nějaké představy a snad i cíl, který by měl směřovat k budoucnosti a rozvoji našeho regionu a východu Moravy. O sestavení koalice rozhodli zástupci některých stran a hnutí jistě po hlubším posouzení situace a vyhodnocení svých možností a záměrů. Jako zástupce města i obcí z kroměřížského okresu doufám, že spolupráce s novými radními budou přínosem pro rozvoj našeho regionu, ale samozřejmě i celého kraje, nebude váznout komunikace, krajský úřad bude partnerem měst, ne jen dalším byrokratickým článkem naší úřednické mašinérie, a bude rozvíjet všechny oblasti veřejného života. Nadále pro nás zůstává zásadní oblast dopravy, zdravotnictví, sociálního zabezpečení, školství, kultury a společenského života i ochrany památek a prostředí, ve kterém žijeme, a celkově regionálního rozvoje. Přeji případným nově zvoleným radním Zlínského kraje mnoho úspěchů v jejich resortech a nám ostatním, aby Zlínský kraj nezamrzl na čtyři roky v dnešní době a stavu - nedej bože se vracel zpět - a směřoval k dalšímu rozvoji skutečné občanské společnosti, zajistil a budoval důležitou a stále chybějící infrastrukturu celého území a nezapomněl i na životní prostředí s našimi lesy a vodou nebo na náš společenský život a propagaci,“ říká k nově vzniklé koalici krajský zastupitel Rudolf Seifert.

Závěrem bychom chtěli jménem krajské organizace TOP 09 Zlínský kraj ještě jednou poděkovat všem voličům za podporu, které se nám u voleb do krajského zastupitelstva dostalo. Děkujeme, a můžeme vás ujistit, že budeme i nadále svědomitě pracovat pro dobro Zlínského kraje.

Martin Neřád, krajský manažer

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme