Zlín: Sportování dětí a mládeže. Radnice přidává peníze

13. 2. 2012

"Náš záměr je jednoznačný: zlepšit podmínky pro pravidelné sportování dětí a mládeže," prohlásil náměstek primátora Ondřej Běták, do jehož kompetencí patří sport.

V souladu s novou koncepcí rada města rozhodla o přidělení neinvestičních dotací klubům s nejpočetnějšími mládežnickými základnami. Pokud rozhodnutí rady podpoří zastupitelstvo na jednání 9. února, dostane fotbalový FC Tescoma Zlín částku 2,5 milionu roku určenou na úhradu nákladů spojených s činností žákovských a dorosteneckých družstev, házenkářský HC Zlín a volejbalový VSC Zlín získají na mládež po 800 tisíc korunách, basketbalový SC Zlín bude moci využít na výchovu mládeže 300 tisíc korun. "Kromě fotbalu, který dostane stejnou částku jako loni, jsme finanční podporu těmto klubům výrazně zvedli. Házená si polepší o 300 tisíc korun, volejbal o půl milionu korun, basketbal o 300 tisíc korun, protože loni peníze od města touto formou nedostal," uvedl Ondřej Běták.

Výraznější podpory ze strany města se letos dočká také motoristická Barum Czech rally Zlín. Zatímco loni dostali organizátoři 600 tisíc korun, letos to je 1,2 milionu korun.

Celkově letos pošle město Zlín do sportu částku 70,25 milionu korun, loni to bylo 67,40 milionu korun.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme