Vandame: V Uherském Hradišti jsme spustili službu sdílených kol

10. 4. 2021

Uherské Hradiště ve čtvrtek 1. dubna spustilo službu sdílených kol. Pro občany města a jeho návštěvníky je ve městě připraveno celkem 75 jízdních kol.

„Svoboda pohybu, méně aut v centru města, rychlé a flexibilní přemisťování, úspora času a peněz nebo třeba jen chuť se projet a potkat pár známých. Výhod sdílených kol je mnoho a přestože se říká, že v Hradišti už každý kolo má, myslím si, že sdílená kola plní trochu jiný účel a své uživatele si najdou. Jsou určeny především těm, kteří rádi zkouší nové věci, oceňují možnost flexibility nebo se rádi rozhodují spontánně a tím pádem nemusí řešit, kde své vlastní kolo zamknou. Navíc dnes, v době pandemie Covidu-19, mohou obyvatelé využívat tuto možnost individuálního přemisťování.
Zavedením sdílených kol se posunujeme blíž moderním evropským městům a posilujeme ekologický aspekt dopravy. Mám radost, že se nám tuto službu povedlo ve městě prosadit a spustit,“ dodává radní Uherského Hradiště Zuzana Vandame.

Prvních 15 minut jízdy je možné na sdíleném kole absolvovat zdarma a tato doba by měla být dostatečná na pokrytí cest v rámci města. Pro pravidelné zájemce o sdílená kola po delší časový úsek provozovatel nabídne i zvýhodněný měsíční (149 Kč) a roční tarif (899 Kč).

Více informací o fungování sdíených kol i mapu jednotlivých stanic v Uherském Hradišti najdete na webových stránkách https://www.nextbikeczech.com/uherske-hradiste/ .

Zuzana Vandame

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme