Vandame: Uherské Hradiště - město, kde se dobře podniká

1. 6. 2021

Memorandum o společném postupu při založení a provozu tzv. coworkingového centra HUB 123 v Uherském Hradišti podepsali v pondělí 25. května za tamní radnici starosta Stanislav Blaha a za Zlínský kreativní klastr jeho prezident Čestmír Vančura. Podpisu memoranda o společném postupu se zúčastnila také radní Uherského Hradiště za TOP 09 Zuzana Vandame.

„Coworkingové centrum vzniká v prostorách objektu na Mariánském náměstí 123, kde může poskytovat sdı́lené kancelářské prostory s technickým vybavením a zázemím, ekonomické a právní služby, doplněné řadou nadstavbových aktivit. Centrum bude fungovat na principu sdílené kanceláře, kde má každý své místo a má tak možnost pracovat na svém projektu či záměru,“ informoval mluvčí radnice v Uherském Hradišti Jan Pášma.

„Trvalo to téměř dva roky, ale stojíme na prahu realizace. Cílem podpisu Memoranda o spolupráci je od základu a postupně vybudovat městskou sdílenou kancelář HUB 123, ve které se budou mísit různé obory s kreativitou a podnikatelským duchem. Otevřenost, navazování vztahů pracovních i přátelských, společenské akce, konference, semináře, na druhé straně během dne klid na práci nebo třeba objevování studentských talentů.
Uherské Hradiště je a musí být místem, kde není jen kvalitní kultura, folklórní duch tradic, ale také městem, kde se dobře podniká. A když se komukoliv, kdo odešel za prací a zkušenostmi jinam, zachce vrátit domů, najde tam otevřenou komunitu lidí, ve které je možné se inspirovat, i odrazový můstek pro nový start. To jsou motivace pro vznik tohoto místa," uvedla radní Uherského Hradiště Zuzana Vandame.

Založení coworkingového centra reaguje na značný potenciál kulturních a kreativních odvětví na Uherskohradišťsku a vychází vstříc potřebám široké komunity subjektů působících v této oblasti. Tato odvětví – kulturní a kreativní průmysly - kombinují moderní technologie, kreativitu, kulturu a podnikání.

„Chceme podpořit jak volné řemeslo, tak design, tak volné umění. Rádi bychom, aby se do toho zapojili 3D tiskaři i technické profese. Spolupracujeme se Střední uměleckoprůmyslovou školou, kterou jsme propojili s MESITem. Chystáme se tady pořádat výstavy,“ dodává Zuzana Vandame (TOP 09), radní Uherského Hradiště, která se na realizaci projektu coworkingového centru podílí.

Organizátoři chtějí centrum otevřít po rozvolnění epidemických opatření, konkrétně jejich záměr směřuje k měsíci červnu a letním prázdninám. Plný program centra by se pak měl rozběhnout v září.

 

Martin Neřád

zdroj: slovacky.denik.cz

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme