TOP 09: Kraj má své zastoupení v celostátních orgánech

12. 12. 2013

Na volebním celostátním sněmu TOP 09, který se konal 7. a 8. prosince 2013 v Praze, si zástupci jednotlivých regionů České republiky zvolili nové celorepublikové vedení. Do jeho složení promluvili i delegáti ze Zlínského kraje.

 „Naším cílem bylo zvolit schopné a odpovědné lidi, což se nám myslím podařilo. Také se nám zdařilo prosadit všechny návrhy, se kterými naše krajská organizace přišla. Na post předsedy jsme již v dubnu na krajském sněmu navrhli pana Karla Schwarzenberga, který svou funkci již potřetí obhájil“, uvedl Vlastislav Navrátil, předseda TOP 09 ve Zlínském kraji a dodává: „Dále jsme do výkonného výboru navrhli Lenku Mergenthalovou a Michala Vrbu, kteří získali důvěru delegátů a byli zvoleni hned v prvním kole volby“. 

„Velmi mne potěšila podpora delegátů. Děkuji jim za důvěru a možnost pokračovat v práci ve výkonném výboru. Účast zástupců Zlínského kraje ve výkonném výboru je pro nás důležitým pojítkem s pražským centrem TOP 09“, uvedla Lenka Mergenthalová, komunální a krajská zastupitelka.

„Rád bych se zaměřil především na oblast osobní komunikace mezi vedením TOP 09 a regionálními organizacemi a poskytoval tak zpětnou vazbu od členů i příznivců TOP 09 ve Zlínském kraji do centrály v Praze. Myslím si, že v současné opoziční situaci musíme zformovat své síly a najít další osobnosti v regionech, kteří za politikou vidí i politický obsah a ne jen politikaření nebo populismus“, pronesl Michal Vrba, člen krajského výboru TOP 09.

V rámci celostátního předsednictva bude krajskou organizaci reprezentovat Vlastislav Navrátil, který se již nyní pravidelně účastní těchto jednání z pozice krajského předsedy. „Stojí před námi úkol být konstruktivní opozicí a rovněž nesmíme podcenit přípravu na evropské, senátní a především komunální volby v roce 2014. I tímto se budou naši zástupci v celostátních orgánech TOP 09 zabývat“, zakončil Navrátil.

 

Emil Sedlařík, krajský manažer

Zlín, 12. 12. 2013

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme