× Pojďte do toho s námi.

Lídryní TOP 09 ve Zlínském kraji bude Zuzana Vandame

26. 2. 2021

Výkonný výbor TOP 09 schválil kandidáty pro volby do Poslanecké sněmovny. Lídryní TOP 09 ve Zlínském kraji se stala radní Uherského Hradiště Zuzana Vandame. Na dalších místech kandidátky najdeme vedoucí pracovnici společnosti STEZA Zlín Ivu Vavrečkovou, místostarostu Kroměříže Víta Peštuku a studenta Právnické fakulty MU Martina Neřáda. TOP 09 bude kandidovat v koalici SPOLU (ODS, KDU-ČSL, TOP 09).

Koronavirus ničí naši zemi i její instituce. V nečekaných krizích, mezi které pandemie koronaviru bezpochyby patří, cítíme, že je čas na změnu smýšlení a že společný cíl, vyvést naši zemi ze společenského marasmu, ve kterém se nyní nacházíme je výš než ega jednotlivých politických stran. Doba si žádá politiky, kteří vystoupí z komfortní zóny a místo populismu a stavění zdí začnou konečně budovat mosty mezi lidmi a posilovat jednotu ve společnosti. Koalice SPOLU je pro mě krok tímto směrem,“ říká lídryně TOP 09 Zuzana Vandame.

Zuzana Vandame je od komunálních voleb v roce 2018 radní, zastupitelkou a předsedkyní komise pro životní prostředí města Uherské Hradiště. Zuzana Vandame pracuje jako marketingová konzultantka pro lokální firmy i neziskový sektor a ve volném čase pomáhá svému manželovi rozvíjet firmu zaměřenou na výpočty a vývoj v oblasti letectví.

„Politiku vnímám v první řadě jako službu lidem. Je to zároveň možnost, jak zúročit dosavadní zkušenosti, které jsem v komunální politice a podnikatelském prostředí, lokálním i zahraničním, nasbírala,“ dodává radní města Uherské Hradiště Zuzana Vandame.

Na druhém místě za TOP 09 je Iva Vavrečková, která osm let působila jako zastupitelka v obci Zádveřice-Raková. Na dalším místě najdeme místostarostu Kroměříže Víta Peštuku a pořadí uzavírá student Právnické fakulty MU a člen Finančního výboru Zlínského kraje Martin Neřád.

Pořadí kandidátů za TOP 09

1. Zuzana Vandame, radní Uherského Hradiště, socioložka, marketingová konzultantka

2. Iva Vavrečková, vedoucí pracovnice

3. Vít Peštuka, místostarosta Kroměříže