SPOLU: Ve Zlínském kraji jsme rozdali respirátory potřebným

12. 3. 2021

Koalice SPOLU se rozhodla, že místo investice do březnové kampaně nakoupí téměř 30 000 kvalitních respirátorů FFP2 české výroby. ODS, KDU-ČSL a TOP 09 se tak rozhodly proto, že v ČR platí plošná povinnost nosit respirátory, které mohou být pro sociálně slabé nezanedbatelnou finanční zátěží.

Do celorepublikové akce se zapojili také lídři koalice SPOLU ve Zlínském kraji, kteří společně předali 1500 kusů respirátorů typu FFP2 české výroby Charitám Uherské Hradiště a Uherský Brod.

„Respirátory typu FFP2 jsme předali Charitám Uherské Hradiště a Uherský Brod, které je budou dále distribuovat těm, kteří to v současné situaci potřebují nejvíce. V následujících dnech poputují respirátory k nejzranitelnějším skupinám jako jsou matky samoživitelky, senioři nebo lidé bez domova,“ vysvětluje Zuzana Vandame, která společně s Ondřejem Benešíkem (KDU-ČSL) a Stanislavem Blahou (ODS), předala respirátory zmíněným Charitám.

„Vládní opatření nám mnohdy nedávají smysl, ale nyní se musíme zamyslet, co je hlavním cílem. Pokud je rozumné nošení respirátoru minimem, které můžeme každý udělat pro záchranu lidských životů a pomoci tím přeplněným zdravotnickým zařízením napříč republikou, tak to prosím, i přes veškeré obtíže, zkusme ještě nějakou dobu v zájmu veřejného zdraví vydržet,“ dodává radní Uherského Hradiště Zuzana Vandame.

Martin Neřád, krajský manažer

Galerie
Štítky
Osobnosti: Zuzana Vandame
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme