Sídliště v Meziříčí zezelenají, přibudou hřiště i parkoviště

Dobrá zpráva pro obyvatele Valašského Meziříčí, radnice dala zelenou úpravám největších sídlišť ve městě. Ještě letos budou mít obyvatelé Štěpánova a Vyhlídky nová parkoviště i hřiště pro děti.

29. 6. 2011

29.6.2011    Mladá fronta DNES    strana 4    Kraj Zlínský Daniela Čunková

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Místo rozpadlých houpaček nové prolézačky a hřiště pro děti, spousta nové zeleně, opravené cesty a chodníky. Tak to bude vypadat na sídlišti Štěpánov ve Valašském Meziříčí. „Jen pokračujeme v tom, co jsme začali loni,“ připomněla mluvčí meziříčské radnice Vendula Králová.

„Je to změna k lepšímu, možná chybí jen víc parkovacích míst,“ zareagovala obyvatelka sídliště Štěpánov Kamila Zdráhalová. „Děti jsou s novou výbavou hřišť spokojené.“ Druhé sídliště ve městě, které by se ještě letos mělo změnit, je Vyhlídka. Radnice zdejší úpravy plánuje už několik let. Je tady málo parkovacích ploch, ale také zeleně. „Začneme s opravami dětských hřišť a chodníků. Taky vytvoříme nová parkovací místa,“ uvedl před časem vedoucí odboru komunálních služeb valašskomeziříčské radnice Václav Chajdrna. „Samozřejmostí je výměna stávajících odpadových nádob a výsadba zeleně. Dodáme lavičky a nové odpadkové koše.“ Na sídlišti Vyhlídka přibudou i polopodzemní kontejnery, které jsou částečně zapuštěné do země. Tento typ kontejneru pojme odpad čtyř běžných a přitom nezabírá tolik místa.

Na dvě sídliště Štěpánov a Vyhlídka dostalo Valašské Meziříčí dotaci osm milionů korun, necelých třináct zaplatí radnice z vlastní pokladny. Cena přitom vyvolala na jednání zastupitelstva velkou diskusi.
„Předpokládané finanční prostředky se oproti původním předloženým návrhům neustále zvyšují. Vidím to spíše jako varování do budoucna při schvalování podobných projektů,“ upozornil jeden z místních zastupitelů Vlastislav Navrátil.

„Úpravy sídliště Vyhlídka jsou skutečně na zvážení. Ale jednou začít musíme a nikdo jiný nám s financováním nepomůže,“ zareagoval starosta Valašského Meziříčí Jiří Částečka.
Na tom, že sídliště ve městě změnu potřebují, se ovšem zastupitelé nakonec shodli a úpravy odhlasovali. Pokud se podaří získat další dotace, budou pokračovat dál.

„Trochu mě mrzí, že se nezačalo s opravami nejdřív na starších sídlištích. Štěpánov a Vyhlídka jsou zástavby poměrně nové, i když je pravda, že změnu nutně potřebují,“ podotkla zastupitelka města Valašské Meziříčí Irena Brouwerová, která hodlá podpořit další úpravy na sídlištích Pod Oborou a Křižná tak, aby se postupně zlepšily podmínky ve všech panelových zástavbách ve městě.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - jihovýchodní Morava

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme