Seifert: Holešovská radnice pomáhá studentům si přivydělat

31. 7. 2017

Už čtvrtým rokem nabízí radnice v Holešově na Kroměřížsku studentům možnost výdělku na městských brigádách. Letos v létě nabídne práci 120 mladým lidem ve věku od 15 do 22 let. Za pomocné práce, kterými si vybudují osobní vztah k městu, dostávají minimální mzdu. Nabídka holešovské radnice je ve Zlínském kraji ojedinělá. Brigádníci našli uplatnění například u holešovských dobrovolných hasičů, v městské knihovně a u technických služeb. Pomáhají také v mateřských a základních školách, na sportovištích nebo v zámecké zahradě.

Další studenti byli přiděleni na pomoc osadním výborům v Tučapech, Žopích, Količíně a Dobroticích. Podmínkou k účasti na brigádě je dovršení 15 let, ukončení základní školní docházky a trvalý pobyt v Holešově a přidružených obcích. Peníze na platy brigádníků jdou podle starosty Rudolfa Seiferta (TOP 09) z městského rozpočtu, náklady schválilo zastupitelstvo.

„Částka je necelého půl miliónu korun. Studenti dělají šest hodin denně v různých organizacích města. Hodinová mzda je 66 korun, to znamená, že dostávají minimální mzdu," uvedl starosta Rudolf Seifert. Pro letošní rok je už kapacita volných míst pro brigádníky vyčerpána.

Zdroj: Právo, 31. 7. 2017, strana 17

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme