Seifert: Holešov začne stavět dopravní terminál

14. 11. 2017

Přestavba autobusového nádraží v Holešově na Kroměřížsku na dopravní terminál začne na začátku příštího roku. Stavbaři by se na místě měli objevit v únoru nebo v březnu. Odhadované náklady činí 28 miliónů korun. Až 90 procent z nich by měla zaplatit dotace od ministerstva dopravy, zbývající část uhradí město ze svého rozpočtu. Uvedl to holešovský starosta Rudolf Seifert (TOP 09).

„Příprava oprav autobusového nádraží je ve finální fázi. Je zadáno zadávací řízení na dodavatele stavby," uvedl starosta Holešově Rudolf Seifert. Rekonstrukce podle něj potrvá přibližně půl roku. Po tuto dobu stavba omezí autobusovou a částečně i vlakovou dopravu. Průjezd k sousednímu vlakovému nádraží ale zůstane zachován.

Radnice nyní podle Seiferta připravuje dohodu s kroměřížským autobusovým dopravcem Krodos Bus a s Ředitelstvím silnic Zlínského kraje. Na jejím základě by se měly po dobu stavby přesunout autobusové zastávky ve směru na Kroměříž, ale také na Zlín, Bystřici pod Hostýnem a do okolních obcí k budově gymnázia na Palackého ulici.

Po úpravách vznikne dopravní terminál, který propojí autobusové a vlakové nádraží. Sníží se počet nástupišť, která budou nově zastřešena. Přibudou parkovací místa pro osobní vozidla a stání pro cyklisty.

Zdroj: Právo, 14.11.2017, str. 10. 

Štítky
Osobnosti: Rudolf Seifert
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme