Seifert: Holešov bude mít nový dopravní terminál

20. 2. 2018

Přestavba autobusového nádraží v Holešově na dopravní terminál přijde téměř na 28 miliónů korun bez DPH. Vyplývá to z výsledků výběrového řízení na zhotovitele stavby, ve kterém uspěla společnost Strabag. Zahájení prací je předběžně naplánováno na polovinu března, řekl starosta Rudolf Seifert (TOP 09).

Zhruba 90 procent nákladů by podle něj měla pokrýt dotace od ministerstva dopravy, zbývající část uhradí město ze svého rozpočtu. „Začínáme připravovat harmonogram stavby, hotov bude ještě letos. Byli bychom rádi, kdyby se vše stihlo do konce letních prázdnin, aby terminál na začátku školního roku fungoval se vším všudy. Autobusové nádraží je zastaralé, generální rekonstrukci potřebuje," uvedl starosta Holešova Rudolf Seifert (TOP 09)

Stavební práce pochopitelně omezí autobusovou a částečně i vlakovou dopravu. Průjezd k sousednímu vlakovému nádraží ale zůstane zachován. Autobusové zastávky se dočasně přesunou do Palackého ulice.

Vzniknou po obou jejích stranách v úseku mezi nádražím a budovou gymnázia. Pro krátkodobé zaparkování autobusů by pak podle Seiferta měla sloužit vyhrazená místa v Palackého ulici poblíž sídla stavební firmy Rapos.

Díky úpravám vznikne dopravní terminál, který propojí autobusové a vlakové nádraží. Podle starosty budou na místě nová nástupiště, nad prvním a druhým nástupištěm bude střecha.

Část zastřešení bude propojena s vlakovým nádražím. Nové budou také povrchy vozovek a chodníků nebo osvětlení. Počítá se i s rozšířením počtu parkovacích míst pro osobní vozidla a stání pro cyklisty.

Zdroj: Právo, 19. 2. 2018, str. 10

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme