Navrátil: Ze Zlína do Prahy po cyklotrasách aneb i cesta může být cíl

9. 1. 2014

Před poslaneckými volbami uzavřel Vlastislav Navrátil, vášnivý cyklista a kandidát za TOP 09, sázku s primátorem města Zlína. Pokud by uspěl ve volbách a získal mandát poslance, vydal by se do Prahy na kole. Vlastislav Navrátil se poslancem nestal, přesto se však na kole do Prahy vydá, aby podpořil dobrou věc, do které se zapojí i primátor Hlavního města Prahy.

„Sázka vznikla po cyklistickém maratonu, kdy jsem prohlásil, že bych snad dojel na kole i do Prahy a primátor Miroslav Adámek mne vzal za slovo. Nezískal jsem mandát poslance, ale zůstala mi chuť poměřit své síly s trasou Zlín-Praha. Nejedu však jen pro zábavu. Chci upozornit na stav cyklotras a cyklostezek na Moravě a také v Čechách. V Praze bych rád zasedl k debatě i s primátorem Hlavního města Prahy, Tomášem Hudečkem, se kterým budu diskutovat právě o cyklotrasách a cyklostezkách," prohlásil Vlastislav Navrátil, předseda TOP 09 ve Zlínském kraji a zastupitel Valašského Meziříčí.

„Kolo je prostředkem pro sport a zábavu, a zároveň velice důležitým dopravním prostředkem, který využívá čím dál více lidí pro své cesty do zaměstnání. Vidíme to u nás v Praze, kde za poslední roky narostl počet cyklistů ve stovkách procent.“ uvedl Tomáš Hudeček, primátor Hlavního města Prahy.

Účelem cesty je upozornit na stav cyklotras a cyklostezek na Moravě a také v Čechách. V každé obci, ve které o to bude zájem, budou pořádány debaty, kde bude diskutováno o důležitosti cyklodopravy a možné podpoře jejího rozvoje a o její popularizaci. Cyklus debat bude zakončen v Praze debatou pod záštitou Tomáše Hudečka, primátora Hlavního města Prahy.

 „Na svou cestu vyrazím na začátku léta. Přes zimu oslovím zastupitele v obcích, které se nacházejí na možné trase mé cesty, a pokusím se s nimi doladit výběr cyklotras. Rád se zastavím v jednotlivých obcích a podebatuji s tamními zastupiteli o důležitosti udržování stávajících a vytváření nových tras pro cyklisty a vše zakončím debatou v Praze“, dodává Navrátil.

„Cestou mne doprovodí můj tým z kampaně do poslanecké sněmovny a budu rád, pokud se ke mně kdokoliv další přidá. Společně se můžeme pokusit naplnit známé 'i cesta může být cíl', protože právě naše cesta může přispět k popularizaci cyklodopravy a snad i k tvorbě nových cyklotras“, zakončil Navrátil.

Vlastislav Navrátil začínal jezdit v šesti letech na kole značky Pionýr. Nyní na horském kole v Beskydech, kde je spousta krásných tras, najezdí tisíce kilometrů ročně. Do Prahy bude muset jet na „silničce“, ale bude se snažit vybírat si cyklotrasy a cyklostezky. Ujet 350 km až do Prahy je skutečná výzva, je to téměř jako čtyřikrát otočit trasu Valašské Meziříčí – Zlín a zpět.

Emil Sedlařík, krajský manažer

Zlín, 9. 1. 2014

 

Kontakty:

Emil Sedlařík, emil.sedlarik@top09.cz, 604 229 311

Vlastislav Navrátil, vlastislav.navratil@zln.top09.cz, 724 083 016

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme