V rámci cesty po Zlínském kraji ministr navštívil Psychiatrickou nemocnici v Kroměříži, Krajskou nemocnici Tomáše Bati a Centrum pro léčbu bolesti a paliativní medicíny.

V Psychiatrické nemocnici v Kroměříži jednal s vedením i personálem nemocnice, kde situace vedla k rezignaci vedení nemocnice. Ministra doprovázel místopředseda Národní rady pro duševní zdraví Tomáš Kašpárek, předsedkyně České psychiatrické společnosti Simona Papežová, zmocněnkyně vlády pro lidská práva Klára Šimáčková Laurenčíková a ředitel odboru přímo řízených organizací Ministerstva zdravotnictví Jan Michálek. Během diskuze se zaměstnanci padla celá řada podnětů ze strany personálu nemocnice.

„Velmi cením, že i přes odlišné přístupy vedení a zaměstnanců nemocnice se nade vší pochybnost ukázalo, že oběma stranám jde o blaho pacientů, pouze se liší v preferovaném postupu v některých oblastech. Nyní je třeba se dívat do budoucnosti. V následujících měsících povede nemocnici ředitel Fakultní nemocnice Olomouc se svým týmem a po prázdninách bude vybrán nový ředitel, který představí koncepci dalšího rozvoje nemocnice. Ujišťuji všechny, že péče o pacienty není nikterak ohrožena a reforma péče o duševní zdraví bude pokračovat,“ uvedl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek.

V Krajské nemocnici Tomáše Bati ministr jednal s vedením nemocnice a hejtmanem Zlínského kraje Radimem Holišem o fungování nemocnice, vizích rozvoje nemocnice a výzvách, se kterými může Ministerstvo zdravotnictví Zlínskému kraji pomoci. Následně se zúčastnil slavnostního zprovoznění lineárního urychlovače na onkologickém oddělení.

„Diskuze s vedením nemocnice i hejtmanem byla velmi konstruktivní a otevřená. Odvážím si z jednání celou řadu podnětů a cením, že vedení nemocnice velmi dobře čerpá evropské fondy a zlepšuje díky nim péči o pacienty. Dnešní cesta do Zlínského kraje byla úspěšná a odjíždím velmi spokojen, “ doplnil ministr zdravotnictví Vlastimil Válek.

Ministr navštívil také Centrum pro léčbu bolesti a paliativní medicínu Zlín, které společně s nadací a mobilním hospicem Most k domovu Zlín vedou manželé Eva a Jindřich Hegmonovi a společně prodiskutovali aktuální otázky a problémy hospicové péče.

Ministr Válek se ve Zlíně setkal se členy TOP 09 ze Zlínského kraje a diskutoval s nimi témata zdravotnictví a vnitropolitickou situaci. 

"Vlastíku, díky, že jsi k nám opět zavítal. Doprovázet tě na cestách po kraji je pro mě vždy dvojnásobně příjemné, protože věcnou a odbornou diskusi umíš s nadhledem obohatit svým osobitým humorem. Věřím, že jednání, které jsi absolvoval v Psychiatrické nemocnici v Kroměříži, Krajské nemocnici Tomáše Bati a Centru pro léčbu bolesti a paliativní medicínu byla přínosná. Tak snad brzy opět u nás ve Zlínském kraji." uvedl předseda krajské organizace TOP 09 Miroslav Zemánek

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme