Kroměříž pošle obcím poškozeným tornádem 800 tisíc korun

V pátek 7. února 2021 se v ranních hodinách uskutečnilo mimořádné zasedání Zastupitelstva Kroměříže, na kterém zastupitelé schválili uvolnění částky 800 tisíc korun na pomoc obcím poškozeným tornádem. Finanční dar 200 tisíc korun obdrží obce Hrušky, Lužice, Mikulčice a Moravská Nová Ves.

3. 7. 2021

„V současné době v Kroměříži řešíme aktualizaci strategického plánu, projektovou dokumentaci k víceúčelové sportovní hale, podkladové informace k novému bazénu. Nechci ani domýšlet, co bychom řešili v případě, že by tornádo prošlo o pár desítek kilometrů na sever, třeba přes Kroměříž. Obnova postižených oblastí bude finančně a časově velmi náročná. Proto je finanční pomoc města Kroměříže v danou chvíli logickým a zcela určitě správným a odpovědným řešením. Důležité je také zůstat s postiženou oblastí ve spojení, protože vztah lidí a obcí nemůže začínat a končit zasláním finanční pomoci,“ říká ke schválené podpoře místostarosta Kroměříže Vít Peštuka.

Radnice v tomto týdnu také zorganizovala materiální sbírku na pomoc poškozeným lidem, do které mohli přispět obyvatelé města. Darovali například potřebné nářadí a stavební materiál, jako jsou hřebíky, vrtačky, lepidla, tmely, plachty, kolečka či obklady, léky, prodlužovací kabely i věci na úklid jako jsou kýble a košťata.

 

Martin Neřád, krajský manažer   

zdroj: https://www.mesto-kromeriz.cz/

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme