Kalousek: Klidně nám můžete i nadávat

24. 4. 2017

Ačkoliv předseda TOP 09 Miroslav Kalousek opakovaně osazenstvo vyzval i k nepříjemným otázkám, v sále 23. budovy baťovského areálu nezazněla ani jediná. Několikrát se mu však podařilo asi stovku převážně mladších posluchačů rozesmát.

Spolu s čestným předsedou strany Karlem Schwarzenbergem, místopředsedou Leošem Hegerem a ostatními straníky zájemcům v pátek vpodvečer představil svou vizi České republiky v roce 2030.

„Pro nás je důležitá zpětná vazba, abyste nám řekli, co se vám na tom nejvíc líbí, ale co se vám také nelíbí. My se z toho pak poučíme," řekl Schwarzenberg. Kalousek zmínil rozpočtovou odpovědnost a svým biblickým příměrem, v němž si šťouchl do sociálních demokratů, rozesmál sál.

„Za první rozpočtově odpovědné lidi můžeme považovat biblického Josefa a faraona, kteří v bohatých letech dokázali šetřit na horší časy. Kdyby byl Josef socialista, všechno by projedli a do hubených let by nic nezbylo," vysvětlil předseda strany, který se po projevech snažil rozvířit diskusi.

„Klidně nám můžete i nadávat," vyzval přítomné.

Zhruba desítka dotazů ale topce „na tělo" vůbec nemířila. Týkala se EET, bezpečnosti, platů ve zdravotnictví a sociálních službách, politiky vůči Rusku a Evropské unii.

V odpovědích Kalousek často zmiňoval místopředsedu vlády Andreje Babiše, vůči němuž i jeho hnutí se vymezoval.

„Vylučujeme jít do vládní koalice s KSČM a hnutím ANO. Se sociální demokracií si ji za cenu kompromisů dokážeme představit," upřesnil Kalousek.

Zdroj: 24.4.2017 Mladá fronta DNES str. 15 Kraj Zlínský

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme