Hodin pro veřejnost s vedením města poprvé využilo pětadvacet občanů

21. 2. 2019

Pětadvacet občanů města si ve středu odpoledne nenechalo ujít setkání se členy vedení kroměřížské radnice. Pravidelné hodiny pro veřejnost se zde konaly vůbec poprvé. Starosta a místostarostové města budou občanům k dispozici vždy první středu v měsíci od 15:00 do 17:00, další termín tak připadá na 6. března.

Lidé mohou s vedením radnice probrat jakoukoliv problematiku, která se týká města. Ve středu se zajímali například o umístění zastávek městské hromadné dopravy, o územní plán, výsadbu stromů, o výstavbu a opravu komunikací, veřejné osvětlení, boj s plevelem na chodnících, skládku ve Vážanech či o využití klubu Starý pivovar pro neziskový sektor.

Stěžovali si na porušování nočního klidu, nedostatečný objem kontejnerů na plasty nebo na špatné sousedské vztahy. Občané se také zajímali o situaci v Kroměřížské nemocnici. Lidé zaplnili prostor na sekretariátu vedení města, kam byly operativně doneseny další židle. „Účast mě příjemně překvapila, setkání s občany považuji za přínosná a důležitá," doplnil místostarosta Vít Peštuka, který se prvních hodin s veřejností také účastnil.

Zdroj: Město Kroměříž (redakčně upraveno)

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme