Baroň: Využijme dostupné možnosti Velkého kina

11. 7. 2016

Velké kino ve Zlíně naštěstí nebude strženo, i když se o něj radnice nestarala. TOP 09 chce využít jeho opravy k tomu, aby se z kina stalo multifunkční centrum, které bude sloužit občanům Zlína.

„Velké kino se po opravě musí stát centrem pro všechny Zlíňany. Musí být víceúčelově využitelné a při zachování jeho historické hodnoty přizpůsobené potřebám 21. století. Největší kinosál v České republice může hodně nabídnout. Využití jeho možností je na nás," říká předseda TOP 09 Zlín Milan Baroň k rozhodnutí statiků, že demolice kina není nutná. Podle něj nyní „máme jedinečnou možnost napravit chyby, kterých se dopustilo vedení města. Zasadíme se o to, aby se po opravě stalo Velké kino důstojnou ozdobou centra města."

Na opravy budovy bylo z rozpočtu města, neschopného čerpat peníze z EU, vyčleněno prozatím 60 milionů korun, které však nebudou stačit. Navíc není jasné, k jakému účelu bude opravená budova sloužit.

„Je skvělé, že Velké kino nakonec nebude srovnáno se zemí, i když se Zlínská radnice dost zasadila o to, aby spadlo. Horší je zpráva, že bude léta zavřené, jeho opravy budou stát desítky milionů korun, a Zlín není schopen už šest let čerpat peníze z EU. Kvůli neschopnosti vedení města tedy nakonec vše zaplatíme nejspíše sami," pokračuje Milan Baroň.

Aby se o Velké kino, které je kulturní památkou, město skutečně zajímalo, vyzývala TOP 09 na billboardech a uspořádala také podpisovou akci na webu. „Děkujeme každému, kdo se do podpisové akce zapojil. Je ostuda, že s významnou památkou v krajském městě to zašlo tak daleko," uzavírá Milan Baroň, který je zároveň kandidátem č. 2 do krajského zastupitelstva.

Emil Sedlařík, krajský manažer

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme