Baroň: Požadujeme audit nakládání s majetkem Zlína

6. 9. 2016

TOP 09 požaduje audit nakládání s majetkem města Zlína a především s městskými byty. Důvodem je kauza náměstka primátora Stříbrného (ANO), který se pokusil přidělit nový městský byt své přítelkyni mimo pořadník.

„Je vidět, že se v ANO skutečně nekecá a maká, ale jen pro sebe a své blízké. Občan opět ostrouhá. Je dobře, že náměstek rezignoval, ale tím problém zdaleka nekončí," říká ke kauze přidělování městských bytů předseda TOP 09 Zlín Milan Baroň.

Zlínský radní za ANO se pokusil zneužít svých pravomocí a přidělit své přítelkyni nový městský byt mimo pořadník. Navíc s možností výhodného odkupu po skončení nájemné smlouvy. „Pokud takto probíhalo přidělování městských bytů, je otázka, jak se hospodaří s ostatním majetkem města Zlína. Proto žádáme jeho nezávislý audit," pokračuje Milan Baroň.

Není to první problém, který se v hospodaření s městským majetkem ve Zlíně v poslední době objevil. „To, co se ve Zlíně teď děje, pouze dokazuje, že se vedení města o svůj majetek nestará s péčí řádného hospodáře. Jinak by nemohlo dopustit, že padá Velké kino nebo dům na náměstí vedle radnice. Vedení města navíc není schopno čerpat peníze z EU, a tak nám třeba brzo spadne i zimní stadion," uzavírá Milan Baroň.

Emil Sedlařík, krajský manažer

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme