29. 8. 2011

29.8.2011    Zlínský deník    strana 1    Titulní strana(sjn)

Zlín - V závodnické kombinéze s úsměvem ostříleného profesionála. Takto usedl na místo spolujezdce do kabiny Škody 130 RS se startovním číslem 40 tak trochu potichu také zlínský primátor Miroslav Adámek.

Zapojil se tak do mezinárodního podniku historických vozidel Star Rally Historic, který Barumka hostila mimo hlavní soutěž. Na jejím startu byly například malé škodovky, které položily základy rallye v Československu 70. let, či nepřehlédnutelná Audi Quatra, která ještě před čtvrt stoletím přinesla revoluci ve světové rallye. „Byla to taková sousedská výpomoc, protože jsme s řidičem Petrem Nedbalem sousedi. Ale za volant bych si už netroufl. Aikdybyano, přece jen to chce jezdit častěji,“ vysvětlil Adámek. Zdravý hec Petra Nedbala měl však hlubší kořeny. „Vyprovokoval mě už vloni, ještě než jsem se dostal do politiky. No a přišel i letos. Neváhal jsem, protože to pro mě bylo obrovské lákadlo,“ prozradil.

Sám s těmito krasavci prý jezdíval zamlada.
„Auta jsem míval jako koníček, ale teď už na to není moc čas. Dodnes obdivuju správně naladěné motory. To když člověk slyší, tak je to opravdu nádhera,“ doplnil. Jízda pro něj byla neuvěřitelným zážitkem. „Auto jelo krásně. Takovou jízdu opravdu miluju. Je to úplně jiné, než když jedete jen tak městem,“ podělil se o své dojmy. Zároveň však připustil, že v takřka spalujícím vedru to bylo náročné.
„V tom šrumci na startu jsme nějak zapomněli zapnout odvětrávání motoru, takže jsme kromě sebe uvařili málem i ten motor,“ pousmál se Adámek.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme