A zase změna. Věci veřejné vzaly zpět svůj odchod z koalice ve Zlíně

31. 8. 2011

31.8.2011    Mladá fronta DNES    strana 3    Kraj Zlínský (ill)        ZLÍN

Před měsícem vypověděly na radnici ve Zlíně koaliční smlouvu. A včera, pár dní před vypršením zákonné výpovědní lhůty, ji vzaly zpět. Takové veletoče ve Zlíně dělají Věci veřejné.

Důvodem obratu je podle zlínského šéfa strany Rudolfa Chmelaře to, že radní Jiří Viktorín, který za „véčkaře“ kandidoval jako nestraník, už změnil politický dres.
„Zdroj neshod tím pominul. Politická strana Věci veřejné je připravena obsadit post neuvolněného radního,“ vysvětlil Chmelař. Ten Viktorína kritizoval za to, že vedení strany neinformoval o dění v městské radě. Viktorín kritiku odmítal a přešel do zastupitelského klubu hnutí M. O. R. „Chci dál pracovat v radě,“ prohlásil.

Věci veřejné ale tento post chtějí pro sebe. „Je třeba svolat co nejdříve schůzku koalice,“ myslí si primátor Miroslav Adámek z TOP 09 a upozornil na to, že když Věci veřejné vypověděly koaliční smlouvu, uvedly jako důvod to, že zastupitelé zrušili výbor pro podnikání. Dnes už ale tento problém neřeší.
„Berou výpověď zpět z jiného důvodu, než z jakého ji podaly. To je zvláštní,“ dodal Adámek.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - jihovýchodní Morava