Programové body SPOLEČNĚ PRO ZLÍN (KDU-ČSL a TOP 09)

7. 7. 2022

SPOLEČNĚ PRO ZLÍN (KDU-ČSL a TOP 09) 

Letos slavíme 700 let od vzniku města Zlín. Od malé osady na řece Dřevnici, přes drobné městečko, Baťovu průmyslovou revoluci, až po dnešní univerzitní a krajské město. Sedm století historie. Říká se, že 7 je šťastné číslo.

Přinášíme tedy 7 témat pro Zlín, náš domov:


1. PROFESIONALITA ŘÍZENÍ


Musíme zvýšit PROFESIONALITU ŘÍZENÍ města a jeho organizací, včetně sportovních. Zároveň to nesmí být o vás bez vás. Budeme dál rozvíjet projekty jako např. "Tvoříme Zlín". Rozjedeme moderní komunikaci města se všemi občany. Nástěnky a magazín fakt nestačí.  


2. VYJEDNÁVÁNÍ SE SOUKROMÝM SEKTOREM

Zlín musí projevit větší bojovnost ve VYJEDNÁVÁNÍ SE SOUKROMÝM SEKTOREM. Mnoho objektů, které by nutně potřebovaly opravit, nepatří městu. Nejkřiklavější je to s nádražím. I když to není přímo v pravomoci města, tak se musí začít více tlačit a jednat, aby se věci konečně rozhýbaly. 

3. UDRŽET MLADÉ LIDI

Ve Zlíně se nám nedaří držet MLADÉ LIDI. Je zapotřebí zintenzivnit spolupráci s UTB, podpořit výstavbu studentského a městského bydlení, ale i soukromé developery, kteří budou stavět dostupné byty. Musíme lépe spolupracovat s firmami. 


4. DŮSTOJNÉ CENTRUM

Zlín si zaslouží DŮSTOJNÉ CENTRUM, tudíž je třeba začít řešit stav Sadu Svobody, aby byl místem setkávání a odpočinku, stejně jako Sad Komenského. Dále je třeba řešit stav budovy bývalého soudu a zámku. 


5. MODERNIZACE, INVESTICE

Je nutné mít víc odvahy a jít do rozsáhlejší MODERNIZACE velkých městských budov a INVESTOVAT do technologií, které efektivně sníží náklady na provoz (např. fotovoltaika na střechách). Nelze udělat vše zároveň, to by bylo finančně nereálné. Je potřeba si jasně stanovit priority, a hlavně něčím začít. 


6. SOCIÁLNÍ A POBYTOVÁ ZAŘÍZENÍ

Ať už se nám to líbí nebo ne, faktem je, že jako společnost budeme stárnout a musíme se na to připravit. Zlín bude potřebovat větší kapacity SOCIÁLNÍCH A POBYTOVÝCH ZAŘÍZENÍ, stacionářů a terénních služeb. Zavedeme Senior Taxi. 


7. MĚSTSKÁ HROMADNÁ DOPRAVA


Fungující a dostupná MĚSTSKÁ HROMADNÁ DOPRAVA je vždy výstavní skříní každého moderního města. Musíme dál investovat do modernizace a zvýšení dostupnosti MHD a také intenzivně řešit nedostatek parkovacích míst. Absolutní dopravní prioritou je dobudování dálniční sítě - připojení východní části města k dálnici. 


+ 1 ZAJÍMAVOST

Chceme zásadní diskusi s Národním památkovým ústavem a Ministerstvem kultury o revizi památkové zóny. Ceníme si baťovského urbanistického a architektonického odkazu, ale rozsah ochrany nesmí bránit v dalším rozvoji města a lidem v opravě jejich domovů

Společně pro Zlín

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme