Volit, či nevolit? To je oč tu běží.

Víc, než si myslíte.

14. 10. 2010

Politiky můžeme vnímat skrze širokou paletu médií. Televizní společnosti, rozhlasové stanice, časopisy nebo billboardy na nás chrlí informace o tom, jak je která strana lepší volbou v letošních volbách do obecních zastupitelstev.

Na každém kroku jsme přesvědčováni o tom, že právě strana “iks ypsilon” je ta pravá, postaví řadu veřejně prospěšných staveb nebo zamezí dalšímu plýtvání veřejnými prostředky. Jenže i to má jeden háček. Veřejné prostředky nejsou nějakým virtuálním příjmem, jsou to peníze, které obec vybere od svých občanů.

Pokud chceme utrácet i nadále, můžeme nechat politiky utrácet i nadále za sliby z předvolebních kampaní. Provoz těchto slibů však budou platit naše děti. Můžeme si vybrat jen ty sliby, které považujeme skutečně za potřebné.

Právě nyní rozhodujeme, jakou budoucnost budou příští generace mít. Nepromarněme proto tuto šanci a přijďme společně 15. a 16. října k volbám a připravme zodpovědně našim potomkům svět, ve kterém budou žít.

Právě při volbách do obecního zastupitelstva máme možnost vybrat občany ve svém okolí, jimž důvěřujeme. A pokud takové neznáme, jistě je znají naši známí. Snad právě proto máme větší možnost vybrat z letošních kandidátek kvalitu na úkor kvantity, stejně jako jsme to dokázali při volbách do Poslanecké sněmovny.

Rudolf Dvořáček

člen expertní pracovní skupiny TOP 09 pro sociální oblast