4 DŮVODY KE SPOLUPRÁCI s ODS v Uherském Hradišti
Už jsme téměř ve finále kampaně do komunálních voleb. Tady jsou důvody, které náš TOP 09 tým (na fotce) vedly ke spojení s ODS do koalice Společně pro Hradiště a navázání na dosavadní spolupráci.
1️⃣ DOPLŇUJEME SE
ODS reprezentuje konzervativní hodnoty, je zárukou toho, že to, co ve městě dobře funguje, bude fungovat dál. TOP 09 má energii ve městě vytvářet nové projekty a inovace, které mají potenciál lákat k návratu obyvatele, kteří už nechtějí setrvávat ve velkoměstech, především pak mladé lidi s nápady a dynamikou. Vzájemně se v těchto ohledech dokážeme podpořit a respektovat.
2️⃣ TÝMOVOST A ODBORNOST
Politika se musí posunout i z hlediska kompetencí. To vyžaduje funkční tým. Individuálně nelze obsáhnout více témat. Naše občany neopijeme rohlíkem, mají na politiky jasné nároky, ty můžeme naplnit jen rozšiřováním odbornosti, doplňováním se a vzájemnou podporou. Jen tak lze dobře plnit tuto veřejnou službu ve prospěch našeho města.
3️⃣ VELKORYSOST A DODRŽENÍ DOHOD
Týká se volebních slibů, které jsme si v rámci koalice uložili. Vzdělávání, vztahy a přiblížení kreativity do technických oborů. Starosta držel slovo a podpořil jeden z nástrojů: projekt kreativního, komunitního a podnikatelského centra. Tam dochází k propojování lidí, oborů a prezentaci lokálních příběhů pracovní i osobní seberealizace. Není jednoduché rozjíždět novou službu, ale výsledky se postupně dostavují. Chceme držet krok s okolním světem a být připraveni na budoucnost.
4️⃣ SLUŠNOST A JINÁ POLITIKA
Osobně se mi příčí populismus a podbízení se lidem ohýbaním pravdy a jednoduchými sliby. V dnešní komplikované době je důležitá slušnost a férovost, to vyžaduje změnu politické kultury. V parlamentních volbách jsme si potvrdili, že panuje-li shoda na zásadních bodech programu a v hodnotách, je spolupráce v dnešním složitém světě naprosto klíčová.

Zuzana Vandame, radní města

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme