Pozvánku krajského předsedy TOP 09 Miroslava Zemánka k návštěvě uherskohradišťského regionu přijali poslanec Ing. Michal Kuřera a náměstek ministra zemědělství Ing. Radek Lanč. Na jednáních se starosty, vinaři z obce Boršitce, nebo představiteli MAS Buchlov.

"Naše hostitele zajímala témata především z oblasti připravované legislativy, včetně postavení "rodinných farem" a mikrovinařů nebo možnosti využití splaškové vody v malých obcích. Odvezl jsem si spoustu informací od lidí, kteří svojí práci rozumí a mají ji rádi. Děkuji za jejich čas a ochotu sdílet své úspěchy i starosti." Uvedl poslanec Michal Kučera.

"Velmi se zajímali o možnosti podpory malých vinařů, potřeby obcí mikroregionu v oblasti vodárenství a kanalizací včetně modernizace ČOV Boršice či možnosti podpory obcí v rámci programů rozvoje venkova. Klobouk dolů před nimi. Odborníci na svém místě, kteří se nebojí vyrazit do terénu mezi obyčejné „smrtelníky“ a zajímají se o skutečné potřeby obcí a jejich občanů. Velké díky." Poděkoval starosta Boršic Petr Dula.

Jednání s vinaři s Boršic2

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme