6. 1. 2023
Návrh rozpočtu města Holešov na rok 2023 je zodpovědný a inovativní!
Na posledním zasedání Zastupitelstva města Holešov v roce 2022, které se konalo 19. 12. zastupitelé schválili návrh rozpočtu na rok 2023. I já jsem svým hlasem tento návrh podpořil. Ačkoliv mám výhrady k dlouhodobému podfinancování sportu v Holešově, tak návrh předložený Radou města vnímám jako zodpovědný a poměrně inovativní.
V tomto návrhu rozpočtu se počítá s mírným schodkem (36 mil. Kč), který je však z větší části pokryt zůstatkem z roku 2022. Vedení města tak při sestavování rozpočtu dokázalo, že si je vědomo náročné ekonomické situace, zbytečně nerozhazuje a hledá způsoby, jak ušetřit. I přesto však rozpočet počítá s kapitálovými výdaji ve výši 102 milionů, což je necelých 29 % výdajů rozpočtu.
Mezi kapitálovými výdaji sice nejsou žádné mega projekty za desítky milionů, ale velká část financí míří do velmi inovativních investic. Největší investicí roku 2023 by měla být revitalizace zelené střechy na smuteční síni za více než 12 milionů Kč. Dalšími zajímavými investicemi schválenými v rozpočtu jsou bezpochyby například pořízení fotovoltaiky na budovu sportcentra, vybudování podzemních kontejnerů nebo pořízení elektronické úřední desky.
Schválený rozpočet počítá i s investicemi do infrastrukturu. Mělo by proběhnout dokončení revitalizace ulice Plačkov, vybudování parkoviště na ulici Tovární nebo první etapa revitalizace ulice Očadlíkova. Věřím, že tento rozpočet je pro Holešov krok správným směrem, a i proto jsem jej podpořil.

Jan Kolář, zastupitel města

Štítky
Osobnosti: Jan Kolář
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme